Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckbergs ord skakade om alla: ”Inte sant”

Camilla Läckbergs och Lena Söderbloms åsikter går isär i ”Stjärnorna på slottet”.

Ämnet som diskuteras är skådespelarens karriär.

– Jag tycker inte det är sant, säger Lena Söderblom i programmet.

I lördagens ”Stjärnorna på slottet” är Lena Söderblom, 83, huvudperson. 

Skådespelaren slog igenom på femtiotalet som Fröken April och har därefter haft en framgångsrik karriär både på scen, och som regissör. 

Lena Söderbloms samarbeten med Gösta Ekman, i synnerhet som Fru Papphammar, har gjort skådespelaren historisk hos svenska folket.

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för Lena Söderblom som växte upp i skuggan av sin berömda far – skådespelaren Åke Söderblom.

Att vara kändisbarn har satt sina spår. I lördagens ”Stjärnorna på slottet” berättar Lena Söderblom om allt från sina obstinata drag och vilja att vara en egen person – till en genomgående känsla av att inte lyckats med särskilt mycket alls.

I slutet på programmet får författaren Camilla Läckberg nog. 

– Det är det här jag inte får ihop, när du pratar om dig själv som att 'jag fick inga erbjudanden'. Men det stämmer ju inte när jag hör hur du beskriver ditt liv.

Varpå Lena Söderblom avbryter med ett ”jodå”.

– Det är som att det är din bild av det, men du har ju haft en fantastisk karriär, säger Camilla Läckberg i avsnittet.

Trots hyllningarna håller Lena Söderblom fast i sin åsikt – hon inte har gjort så mycket som folk tror.

– Det är väldigt trevligt att du uppfattar det så, men jag tycker inte det är sant, säger Lena Söderblom i programmet och fortsätter:

– Om jag skulle leva om mitt liv hade jag sagt att nu ska jag satsa på min karriär. Det fanns inte för en kvinna på den tiden när jag växte upp, man fick vara glad över att få vara med.

Lena Söderbloms oro i ”Stjärnorna på slottet”

När Lena Söderblom sedan kilar ut i köket för att kolla till efterrätten berättar hon för kocken Tareq Taylor om hur samtalet går. Och det märks att hon skakats om av samtalet. 

– De tycker att jag inte är tillräckligt glad, eller mallig, över det jag gjort, säger Lena Söderblom bekymrat i programmet.

Varpå Tareq Taylor konstaterar att det kanske beror på ”jantelagen”.

Även i matsalen är stämningen märkbart påverkad av Läckbergs tidigare ord och stjärnorna fortsätter diskutera hur ödmjukt Lena förhåller sig till sin framgångsrika karriär.

– Man grips av hur lite ära hon tar åt sig. Jag har aldrig varit med om person som varit så revolutionär utan att veta det, säger Alexander Karim i avsnitt.

Camilla Läckberg instämmer i hyllningskören.

– Jag är vilt och galet förälskad i Lena efter de här dagarna, säger författaren i programmet. 

”Stjärnorna på slottet” visas på lördag klockan 20 i SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.