Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läckbergs hämnd på Lundell – efter hårda kritiken

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ulf Lundell, 69, ger i sin senaste bok ”Vardagar 2” Camilla Läckberg hård kritik.

Nu slår författarinnan tillbaka och skänker 20 000 kronor till bevarandet av det 19 meter höga betongtorn sångaren försökt få bort i ett decennium. 

”Och du behöver inte tacka Uffe”, skriver hon på Instagram.

Ulf Lundell har i tio års tid försökt få bort det betongtorn som Kivik art center lät uppföra inte långt från hans hem på Österlen. Ärendet har avgjorts i domstol och sångaren förlorade.

Det är i den kontroversen Camilla Läckberg, 44, tar avstamp för sin hämnd. 

I Ulf Lundells senaste bok ”Vardagar 2” luftar han sina åsikter om en rad kända svenska personligheter. Och Läckberg får, precis som i ”Vardagar” ännu en gång sina fiskar varma. Lundell kallar henne ”litterär komposthög”.

”En liten kärleksgest till dig Uffe”

Camilla Läckbergs svar? Hon donerar helt enkelt 20 000 kronor till Kivik art center för att tornet ska få bästa tänkvärda omvårdnad och stå kvar länge. På sin Instagram skriver författarinnan:

”Snart på väg hem till Sverige. Till landet som också här hem för mannen som gett 'kränkt vit man' ett ansikte. Jag kan villigt erkänna att jag aldrig varit ett fan. Min syster Lena älskade dock hans böcker länge, tills hon såg honom i en intervju där han dystert sa: 'jag vet inte vad jag skulle prata med en jämnårig kvinna om'. Där tog den kärleken abprupt slut.

Camilla Läckberg fortsätter:

”Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20 000 keonoe till Kivik art center, öronmärkta för det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva. och du behöver inte tacka Uffe. Ett signerat ex till min syster räcker fint. Du kan skriva 'Till Lena'”.

https://www.instagram.com/p/BxhALTBiWZH/