Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckbergs ärliga ord om kroppsförändringen

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: /IBL / /IBL

Camilla Läckberg tampas med den egna självbilden som hon har svårt att koppla bort från sin vikt – ett ämne hon lyfter i ett ärligt Instagram-inlägg.

Succéförfattaren väljer nu att göra upp med negativa tankar om kroppen, eftersom hon känner ansvar för sina döttrar att vara stolt över den hon är – oavsett storlek.

”När balansen rubbas och vikten smyger sig på igen tappar jag alla goda föresatser. Jag slutar tycka om mig själv”, skriver Camilla Läckberg.

Trots enorma framgångar brottas Camilla Läckberg, 44, med sin självbild som hon har svårt att koppla bort från sin vikt. Det berättar deckardrottningen om i en ärlig text på Instagram. 

”Det har hänt att jag hoppat gå på event. För att jag inte vill bli fotograferad när jag inte känner mig bekväm i mig själv. En förflugen kommentar från en välmenande vän om min vikt: 'ja du har ju blivit lite rundare, det syns mest i ansiktet' kan knäcka mig i dagar. HUR kan jag som välinformerad, hyfsat smart, privat lycklig och älskad mor, vän och maka - låta mitt liv påverkas av jävla kilon hit eller dit till den milda grad??”.


LÄS MER: Camilla Läckbergs mångmiljonvinst 


Camilla Läckberg: ”Jag skäms”

Enligt Camilla Läckberg formades hennes kroppsideal under tonåren då ”heroin chic”-looken med långa, magra kvinnor var högsta mode. Författaren menar att hon - mot bättre vetande - fortfarande kan vara påverkad av det djupt inpräntade idealet.

”När balansen rubbas och vikten smyger sig på igen tappar jag alla goda föresatser. Jag slutar tycka om mig själv. Fast jag vet bättre. Fast jag ÄLSKAR former och kurvor på kvinnor. På andra. Inte på mig. Själv drömmer jag om att komma i mina jeans i tum 25. Och jag SKÄMS. Att jag inte är starkare än så. Att jag låter skeva, föråldrade ideal fortfarande styra mig”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/BojREPgnzdx/?hl=sv&taken-by=lackberg

Anledningen att Läckberg väljer att lyfta ämnet är att hon känner att ansvar mot sina döttrar att vara stolt över den hon är – oavsett storlek.

Camilla Läckbergs inlägg har fått stor respons av följarna, många skriver att de känner igen sig och själva har fastnat i ett negativt tankemönster. 

”Du är snyggast och finast i VÄRLDEN!”, skriver maken Simon Sköld i en kommentar.


LÄS MER: Sven Melander: ”Läckberg är en stark kvinna” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.