Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckbergs ärliga erkännande – starka orden om kampen

Camilla Läckberg.Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES
Camilla Läckberg.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Camilla Läckberg.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg.
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 8

I ett ärligt inlägg på sin Instagram berättar Camilla Läckberg att hon väger mer än hon någonsin gjort – och inte känner igen sig själv i "Stjärnorna på slottet".

Nu vill författaren bryta sina destruktiva mönster, och sluta bry sig om vad hon väger.

"Jag känner mig inte som mig själv längre. Kommer inte i mina kläder, ser mig själv varje lördag i ”Stjärnorna på slottet” och undrar vem hon i rutan är" skriver Camilla Läckberg.

Efter att ha styrts av vågen i ett helt liv är det svårt att sluta bry sig helt om vad man väger.

Det är ett dilemma som Camilla Läckberg känner till. På Instagram delar författaren med sig av ett starkt inlägg där hon funderar över hur mycket hon påverkas av vad vågen säger. Efter att ha vägt sig och sett att hon väger mer än någonsin tidigare utan barn i magen.

"Hade lovat mig själv att hålla mig ifrån vågen. Fokusera på träning, styrka, bra kost, bli stark, bli frisk. Men gamla ovanor sitter så hårt. Stått på den där jävla vågen sen jag varit typ 12. Varit slav under dess siffror. Jublat ibland, gråtit ibland. Idag grät jag. Den visade 73.2 kg" skriver Camilla Läckberg i inlägget.

 

 

Pojkvännen hetsade Läckberg att träna

Profilen beskriver hur hon undviker att gå på evenemang för att hon inte vill bli fotograferad, och att hon inte känner igen sig själv när hon ser sig själv i "Stjärnorna på slottet" varje lördag.

"På så många andra områden har jag en styrka jag är stolt över. Men hur mycket jag än jobbar på min mentala inställning till min vikt, så fortsätter jag inombords vara 12-åringen som nyper mig i låren och trånar efter att se ut som en mager supermodell" skriver Camilla Läckberg ärligt.

Succéförfattaren berättar om en gammal pojkvän som hetsade henne att träna när hon ville äta lite russin, och hur hon efter alla år fortfarande hör hans röst i huvudet. Samtidigt vill hon bryta mönstret, och undrar hur man gör för att sluta bry sig om sin vikt.

"Hans och tusen andras röster hör jag fortfarande i huvudet, fast mitt vuxna jag vet att de enda röster som betyder något är de från alla människor runt mig som älskar mig oavsett vad vågen visar" skriver Camilla Läckberg.

 

 

https://www.instagram.com/p/BtAyJI8BwQc/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.