Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läckbergs 25-miljonershus med Simon – river allt: ”Stora släggan”

Camilla Läckberg hade planerat att bo i Los Angeles en period för sin USA-satsning. Covid-19 satte stopp för planerna. ”Men om vi varit i LA nu hade vi å andra sidan inte hittat vårt älskade hus”, säger hon.
Foto: Magnus Ragnvid, pressbild / www.ragnvid.com
Camilla Läckberg.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg och Alexander Karim fann varandra under inspelningarna av ”Stjärnorna på slottet”. ”Vi klickade direkt”, säger hon.
Foto: Janne Danielsson / SVT

Camilla Läckberg slår in på ett nytt spår i karriären – hon ger sig in i filmbranschen med filmen ”Glaciär”.

Det är inte den enda stora förändringen i författarens liv, i somras köpte Camilla Läckberg och Simon Sköld drömvillan för 25 miljoner kronor – nu totalrenoverar de.

– De gick in med stora släggan i måndags, säger hon.

Har du renoverat själv?

Camilla Läckberg har haft en vecka fullspäckad av produktionsmöten inför inspelningarna av filmen ”Glaciär”. Det är en ny värld som öppnar sig för deckardrottningen. Förutom att hon arbetar med manuset ska hon hoppa in som scripta.

– Jag är en amatör inom filmskapande och det känns jättenervöst, men jag gillar att ge mig ut utanför trygghetszonen. I grunden är jag en berättare, bokförfattandet är en del av det. Privat är jag ett fan av det rörliga mediet och tittar alldeles för mycket på tv och film, säger hon.

Handlingen i ”Glaciär” utspelar sig mitt under en brinnande pandemi, där huvudkaraktärerna, ovetande om varandra, tagit sin tillflykt till ett hotell. 

Bakom filmen ligger produktionsbolaget Bad Flamingo, grundat av Camilla Läckberg, Baker Karim och Alexander Karim. Den sistnämnde har en av huvudrollerna och spelar mot Lena Endre. 

– Jag har svårt att hitta superlativen för hur stort det är för mig att vara en del av filmen. Jag ser fram emot att berätta den här historien, jag är en sucker för kärleksfilmer, säger Camilla Läckberg.

”Lena Endre är drottningen av svenska leading ladys, det känns som en fantastisk kupp att vi lyckats få med henne i filmen”, säger Camilla Läckberg.
Foto: Pressbild, filmen "Glaciär", Assefa Communication

Köpte hus för 25 miljoner – totalrenoverar

Samtidigt är Camilla Läckberg och maken Simon Sköld i full färd med att dra i gång ett jättelikt bostadsprojekt.

I somras köpte makarna en pampig villa som ligger på en udde i Tyresö kommun utanför Stockholm. Huset är från år 1900 och består av 10 rum och kök på totalt nästan 400 kvadratmeter. Prislappen? 25 miljoner kronor.

Nu ska huset totalrenoveras. Rubbet ska göras om och det beräknas ta ett helt år.

– De gick in med stora släggan i måndags. Det har inte renoverats på väldigt länge, så det behöver göras – allt från grunden, taket, isolering och rör. Men vi ska behålla husets grundstomme och själ.

https://www.instagram.com/p/CBgg9LzjT-2/?hidecaption=true

Nya boendebeslutet

Camilla Läckberg och Simon Sköld har döpt huset till ”Villa Lumos”. Ordet lumos kommer från ”Harry Potter” och är en trollformel för att skapa ljus.

– Visionen är att vi om ett år har ett otroligt mysigt hem som både barn, familj och vänner känner sig välkomna i.

– Det måste vara praktiskt. Hellre tvättbart tyg på soffan än dyra designermöbler och Mingvaser. Vi kan inte ha ett utställningshem, utan det ska vara ett levande hem där vi kan ha många barn och kompisar i omlopp. Hos oss står det ständigt skitiga fotbollsskor i hallen.

Från början var tanken att Villa Lumos skulle vara familjens nya lantställe. Men Camilla och Simon har blivit så förtjusta i huset att de bestämt sig för att bo där ”semipermanent”, samtidigt som de behåller sin lägenhet i centrala Stockholm.

– Vi är hemmanissar jag och Simon, vi är inga utemänniskor utan älskar lugnet hemma. Vi känner mer och mer att vi kommer vilja tillbringa mycket tid i huset. Vi tror att vi kommer bo där en större del av vår tid. 

Läckbergs kärleksknep med maken

Med karriärer som snurrar på högfart, familj och husrenovering – hur vårdar du och Simon kärleksrelationen?

– Vi tillbringar mycket tid ihop. Båda jobbar hemma, ofta sitter vi på varsitt våningsplan och så messar vi varandra och frågar om vi ska ta en lunch ihop. Kvällarna är heliga, vi käkar tyvärr ofta tv-middagar – men tycker det är mysigt. Vi sitter i vardagsrummet och ser en film, spelar Wordfeud mot varandra och pratar samtidigt. Vi trivs hemma, men ser också till att ta en hotellövernattning i stan ibland, det är vi bra på. 

Simon Sköld och Camilla Läckberg trivs hemma i vardagsrummet, men då och då bryter de soffhänget och checkar in på hotell.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Hur lättsam och öppen Camilla Läckberg än är, så gör hon klart redan innan intervjun att hon inte vill prata om brytningen med PR-kvinnan Christina Saliba efter 13 års samarbete.

Duon hamnade i våras i blåsväder för sitt delägarskap i privatkliniken Hedda Care, som kritiserades för att sälja antikroppstester dyrt till privatpersoner. På sociala medier hävdade Camilla Läckberg att beslutet togs utan hennes vetskap.

Kroppsångesten: ”Sådan jävla skam”

Något annat som skapat diskussion i Camilla Läckbergs kommentarsfält under sommaren är att följare påpekat att hon inte lägger upp några nytagna bilder av sig själv. Till slut valde Camilla Läckberg att att bemöta kommentarerna i ett inlägg:

”Har ju varit ärlig med att jag inte trivs med mig själv just nu alls på grund av mina stresskilon, och kämpar med självkänslan och gamla, idiotiska tankedemoner.”

– Jag har bestämt mig för att prata om det även fast det tar emot, och får ta ett djupt andetag varje gång jag gör ett sådant inlägg. Jag har gått i terapi i omgångar, inte bara för det, men det har varit en del av det. Det känns som ett misslyckande att jag låter min vikt ta så mycket negativ energi och tankekraft, när jag har så mycket att vara glad och tacksam för. Min man älskar mig oavsett. Mina barn och vänner också. Jag som självständig, modern, hyfsat smart kvinna borde veta bättre, därför blir jag arg på mig själv, säger hon.

När Camilla Läckberg lyfter på locket kring sin kroppsångest, så exploderar inboxen av mejl från kvinnor som känner igen sig.

– Det är en sådan jävla skam att vi kvinnor lägger den här tiden på att ha ångest över våra kroppar. Jag tittar på män runt i samhället som glatt klappar sig på sin kagge och tycker att de är jättesnygga. Det önskar jag att vi kvinnor hade mer av! 

 Filmen ”Glaciär” förväntas ha premiär under hösten 2021.

Camilla Läckberg

Yrke: Författare.

Ålder: 45.

Bor: Lägenhet på Södermalm i Stockholm. Hus i Tyresö utanför Stockholm.

Familj: Maken Simon Sköld, 33. Wille, 18, Meja, 16, Charlie, 11, och Polly 4.

Aktuell med: Filmen ”Glaciär” som börjar spelas in i september. Dramaserien ”Lyckoviken” med premiär hösten 2020 på Viaplay. Ny bok i barnboksserien ”Super-Charlie”. Släpper ”Vingar av Silver” i Europa, och ”En bur av guld i USA”. Påbörjar inom kort skrivandet av en ny deckare i Fjällbacka-serien.

Deckardrottningens förändring ihop med Simon 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.