Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läckberg: "Varför detta hackande?"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Varför detta ständiga hackande", skriver bland annat Camilla Läckberg efter Linda Skugges debattartikel.
Linda Skugge.
Foto: Tommy Pedersen
"Mitt insta speglar min personlighet", skriver Camilla Läckberg på Instagram.

I en text på Expressen Kultur kritiserar Linda Skugge deckarförfattaren Camilla Läckberg för att hon exponerar sina barn i sociala medier. 

Nu svarar Camilla Läckberg på kritiken som hon anser är felaktig. 

"Det är MIN övertygelse som mamma och jag är varken korkad eller dålig mamma på grund av att jag har en annan syn på den saken än fru Skugge", skriver hon på Instagram. 

Det är i måndagens Expressen som journalisten Linda Skugge skriver en krönika där hon kritiserar kändismammor för att exponera sina barn i sociala medier. Främst vänder hon sig till Camilla Läckberg, i texten kallad Deckardrottningen. 

Frågar vem som gör rätt

"Det går inte ens att föreställa sig socialamedier-barnens stressnivåer" och "Jag undar när man känner denna starka längtan att sitta på en hunks axlar i vattnet och skicka bilder till skvallerpressen? Efter att man har sålt 500 000 böcker? 100 000?", skriver hon bland annat och menar att hon själv är väldigt skygg och aldrig har exponerat sina barn i sociala medier eller i tidningar och ställer frågan vem som gör rätt enligt barnpsykologen.

Nu väljer Camilla Läckberg att svara på kritiken via sitt Instagramkonto. Där skriver hon att hon ofta får frågan om hur hon orkar vara så privat på Instagram, men att det för henne är en ickefråga eftersom det speglar hennes personlighet: öppen, pladdrig och inte särskilt privat. 

"Är varken korkad eller dålig mamma"

"Linda ifrågasätter dels att jag delar med mig av min vardag på Twitter, samt att barn (ett av barnen i mitt fall, de stora vill deras pappa inte ska synas och då respekterar jag det) syns. Tydligen ska jag både känna mig dum och ha dåligt samvete pga detta. Känner mig varken dum eller har ett spår dåligt samvete. Tror inte för en sekund Charlie skadas varken nu eller i framtiden av att han synts och syns. Det är MIN övertygelse som mamma och jag är vaken korkad eller dålig mamma pga att jag har en annan syn på den saken än fru Skugge", skriver hon. 

Läckberg: "Varför detta ständiga hackande?"

Hon skriver också att det inte stämmer att hon har skickat bilder till skvallerpressen. 

"Jag är en bra mamma och är det utifrån mina egna värderingar. Precis som Linda säkert är", skriver Camilla Läckberg och fortsätter:

"Varför detta ständiga hackande och skuldbeläggande mammor emellan, borde vi inte stötta varann i stället?"

Linda Skugges artikel har fått stor uppmärksamhet i sociala medier. På Twitter går bland annat Jessica Almenäs till Camilla Läckbergs försvar, och hon om inte kvinnor kan sluta trycka ner varandra någon gång. 

"Speciellt mammarollen ska det klankas på. Kräks på de självutnämnda "perfekta" mammorna. Det är ingen tävling!", skriver hon och fortsätter:

"Och där snackar vi om att vara dåliga förebilder. Perfekt är ingen bra förebild. Det är det däremot att visa både styrkor och svagheter". Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.