Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läckberg slår tillbaka mot Bloggbevaknings semestergliring

Ur arkivet: Läckberg om osäkerheten när hon mötte maken
Camilla Gervide driver sajten Bloggbevakning.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Camilla Läckberg reagerar efter kommentarer om sin resa
Foto: STELLA Pictures / Splash News

Camilla Läckberg vädjade till alla mammor att stressa ner inför jul – sen åkte hon på lyxig semester till Maldiverna utan sina barn. 

Vilket fick Camilla Gervide, som driver sajten Bloggbevakning, att reagera med en skämtsam gliring – som inte togs väl emot av deckardrottningen. 

”Snälla alla mammor. Det bästa vi kan ge våra barn är en jul med en mamma som inte sitter med gråten i halsen av trötthet på julafton. Det är svårt att släppa taget om önskan att vilja vara perfekta föräldrar. Men perfekt för vem då?”, orden är Camilla Läckbergs, 48, och häromdagen vädjade hon till sina följare på Instagram att sluta stressa inför jul. 

Någon dag senare åkte hon och maken Simon Sköld, 35, till lyxparadiset Maldiverna. 

Något som fått följare att reagera. 

En av de som lämnat en kommentar är Camilla Gervide, 42, som driver Bloggbevakning, 

”Lätt att inte vara uppstressad i juletider med den här uppladdningen. Två veckor – utan barn – på tu man hand tillsammans med maken i solen. Alla stressade småbarnsmorsor tackar säkerligen för tipset”, skriver hon. 

”Vad är logiken där?”

Camilla Läckberg har delat med sig av kommentaren till sina följare – och ger svar på tal. Hon har ledsnat. 

”Tror inte jag gjort en enda privat resa de senaste i alla fall 15 åren utan att jag på nåt sätt fått skit från andra kvinnor för det – på grund av att jag är mamma”, skriver hon och fortsätter: 

”Så låt mig för sjuttifjärde gången nu adressera detta: För det första – att jag ger rådet att som mamma inte stressa ihjäl sig över julen brister ju inte i logik på grund av att jag nu reser bort. Jag reser bort på grund av att jag senaste åren bestämt mig för att skita i julstressen. Sen verkar det väcka en del ont blod att jag har råd åka bort, till exempel till Maldiverna. Vad är logiken där? Ska jag avstå från det av solidaritet med andra som inte har råd?”. 

Läckbergs uppmaning

Läckberg skriver vidare att hon är stolt över sin framgång i karriären och menar att många pappor åker på resor utan sina barn – utan att kritiseras. 

”Så jag har noll anledning ha dåligt samvete som mamma. Och att jag har god ekonomi på grund av mitt arbete – gör inte att jag automatiskt är diskvalificerad ha åsikter om mammarollen”. 

Dessutom har Läckberg en önskan. 

”Kan vi kvinnor sluta hacka på varandra och i stället stötta och peppa? Bara en tanke”. 

Camilla Gervide har också lagt upp konversationen på Bloggbevakning där hon kommenterar den ytterligare och säger att orden var med glimten i ögat. 

”Jag blir inte klok på folk”, skriver hon. 

Här är årets "Vintervärdar" i P1

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.