Camilla LäckbergCamilla Läckberg
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg Foto: /All Over PressCamilla Läckberg Foto: /All Over Press
Camilla Läckberg Foto: /All Over Press

Läckberg rasar efter retusch-anklagelsen

Publicerad

Camilla Läckberg har lagt upp en bild på sin gravidmage på Instagram.

Nu beskylls hon för att ha manipulerat bilden – av bland annat sin exman Martin Melin.

Deckardrottningen rasar nu och har lagt upp ännu en bild för att visa att den är äkta.

Martin Melin hävdar dock att allting var ett skämt.

Det var under förmiddagen som Camilla Läckberg la upp en bild på sig själv på Instagram. På bilden står hon och visar upp sin gravidmage i badrummet.

"Morgonrufs, inget smink o nån över 40 i underkläder!" skriver deckardrottningen.

 

 

 

Bilden har fått nästan 5000 gillningar och över 300 kommentarer i skrivande stund.

De flesta kommentarerna är positiva och hyllar Camilla Läckbergs mammakropp. Men några användare har även skrivit att bilden är manipulerad – alltså fejkad.

 

LÄS MER: Ilskan mot Camilla Läckberg

 

Läckbergs ex-make: "Manipulerad"

En av personerna är Martin Melin:

"Ser manipulerad ut..." skriver Läckbergs exman under bilden.

När Expressen ringer upp Melin berättar han att allting var ett skämt:

– Jag skrev det för att löjla mig, det var ett skämt. Jag sms:ade också Camilla efteråt och hon skrev att jag var löjlig, berättar Martin Melin skrattande.

Camilla Läckberg har dock tagit illa upp av kommentarerna som anklagade henne för manipulering. Strax innan lunch på måndagen la hon upp ytterligare en bild för att visa att det inte alls rör sig om en fejkad bild.

"Jaha. Så klart det ska komma nån sur kommentar om att bilden är manipulerad. (Kommentaren dock försvunnen, antingen ångrade sig vederbörande eller så ville någon av er vara "snäll" och anmälde den. Det behöver ni dock inte göra, låt det stå kvar, jag är en stor flicka", skriver Camilla Läckberg på den andra bilden.

 

 

 

 

Dock är inte Martin Melins kommentar borttagen från den första bilden.

 

LÄS MER: Läckberg och Simon är förlovade

Läckberg: "Optiska effekter"

"Teorin var iaf att kaklet var böjt på bilden och ergo har jag gjort en "Kardashian" o manipulerat bilden. Suck. Dock krävs det inte Einstein för att räkna ut att böjd duschdörr i glas oxå kan ge spännande optiska effekter på bild", skriver Camilla Läckberg i bildtexten till den andra bilden.

Expressen söker Camilla Läckberg.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag