Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckberg om Hedda Care: ”Privat vård bättre”

Deckardrottningen Camilla Läckberg (till höger) med sin presskontakt Christina Saliba.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Camilla Läckberg öppnade i början av december en privat vårdmottagning på Östermalm i Stockholm.

Direkt fick hon kritik från flera följare för att mottagningen är döpt efter den legendariska läkaren Hedda Andersson – som kämpade för vård till samhällets fattigaste.

Nu skriver Läckberg och PR-proffset Christina Saliba, på DN Debatt: ”Privat vård utvecklar bättre än när politiker får styra”. 

Vissa av Camilla Läckbergs följare gick i taket när Hedda Care presenterades. De menade att det privata vårdföretaget med sina saftiga priser riktade in sig på en välbärgad målgrupp i Stockholms mest exklusiva kvarter. 

Att man dessutom döpt företaget efter den legendariska läkaren Hedda Andersson dömdes ut som ”en skymf”.

I fredagens DN Debatt kommenterar bland annat Läckberg och Christina Saliba från Hedda Care, och skriver bland annat: ”Diskussionen kröntes av att socialministern specifikt pekade ut mottagningen som något 'mycket farligt'”.

Läckberg och Saliba: ”Lättare och snabbare”

Läckberg och Saliba menar dock att ”som fristående enhet kan vi lättare och snabbare introducera nya metoder och medicintekniska lösningar – exempelvis screening för förmaksflimmer och familjestöd vid neuropsykiatriska funktionshinder”.

De fortsätter:

”Framtidens vårdmodell är en moralisk och samhällsekonomisk fråga som någon måste börja ta ansvar för. Vården behöver, kort sagt, verksamhets­utvecklas. Och det behöver ske snabbt. Vi är fast övertygade om att Sveriges nästa framgångsrika vårdmodell förutsätter samverkan mellan flera parter”.

”Vi fristående enheter kan vara en spjutspets och testbädd för nya metoder som främjar hälsa utöver omedelbar överlevnad – det vill säga övergripande folkhälsa, livskvalitet och välmående”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.