Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckberg om hatet från kvinnorna: ”Sökte hjälp”

Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Camilla Läckberg erkänner att hon tidigare har hyst ett förakt för kvinnor.

I en intervju med Elle berättar författaren om att hon alltid fått mest kritik från andra kvinnor – och det har komplicerat hennes relation till dem.

– Jag sökte hjälp och förståelse hos kvinnor och blev bara nersparkad, säger hon i intervjun.

Camilla Läckbergs, 43, miljonframgångar som författare började för mer än tio år sedan. Sedan debuten med ”Isprinsessan” har hennes böcker sålt i över 22 miljoner exemplar i över 60 länder.

Framgången verkar dock ha sitt pris, för i en intervju med Elle berättar hon om känslorna kring att det finns så mycket åsikter om henne.

– Jag bryr mig inte om vad folk tycker, varför ska jag bry mig? Jag är inte omtyckt av alla, men jag vet vad min familj och vänner tycker, och det räcker för mig. Jag delar folk, antingen hatar eller älskar man mig. Det är alltid lika fascinerande för mig, för jag tycker inte att jag är speciellt kontroversiell. Det förvånar mig att jag väcker känslor, säger hon.

”Ta ditt eget ansvar”

Sedan säger även Läckberg att hennes förhållande till den moderna feminismen är tudelad.

– Jag gillar inte feminismen som lägger all skuld på männen. Det är ett för lätt sätt att vara feminist, jag tycker också att kvinnor har ett stort ansvar själva. Självklart inte om en kvinna blir slagen. Men ta till exempel hemmafrudebatten. Du måste ta eget ansvar för din egen utveckling och framtid. Män måste ta mer ansvar, men vi måste också göra det.

Fått hat av många kvinnor

Camilla Läckberg drabbades av en förlossningsdepression när hon födde sin son Wille för 16 år sedan, och då upplevde hon att många kvinnor bara ville trycka ner henne.

– Jag har hyst förakt för kvinnor. Det är av kvinnor jag har fått mest hat. Jag minns när jag pratade om min förlossningsdepression som jag fick i samband med min son Willes födelse. Jag mötte bara hat vart jag än vände mig. Jag sökte hjälp och förståelse hos kvinnor och blev bara nersparkad. Jag har fått så mycket hat från kvinnor genom mitt kändisskap, säger hon i intervjun med Elle.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.