Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckberg om Daniel Lind Lagerlöfs död

Camilla Läckberg skriver om känslorna efter regissören Daniel Lind Lagerlöfs död. Foto: Sven Lindwall
Lind Lagerlöf dog när han letade inspelningsplatser till filmatiseringen av Läckbergs "Fjällbackamorden". Foto: / SF

Efter regissören Daniel Lind Lagerlöfs försvinnande 2011 kände Camilla Läckberg skuld.

Nu öppnar författaren upp om de tuffa tankarna.

"Det var det enda jag kunde tänka på när jag såg hans familj, och det var länge det enda jag kunde tänka på", skriver Läckberg i sin blogg.

Regissören och filmskaparen Daniel Lind Lagerlöf försvann spårlöst den 6 oktober 2011.

Han letade efter inspelningsplatser till den pågående filmen "Fjällbackamorden", baserad på Camilla Läckbergs deckare, när han försvann i Tjurpannans naturreservat utanför Tanumshede i Bohuslän. En teori är att han troligtvis halkade från klipporna och försvann i vattnet. Kroppen återfanns aldrig.

Läckberg om Lagerlöfs försvinnande

Nu öppnar författaren Camilla Läckberg, 41, upp om tiden kring försvinnadet. I sin blogg beskriver hon hur en känsla av skuld drabbade henne.

"En konstig slags skuld. På hans minneshögtid klarade jag knappt av att se hans fru i ögonen när jag hälsade på henne, för jag undrade om hon tänkte likadant som jag. Att utan mig hade det aldrig hänt", skriver hon och fortsätter:

"Om jag aldrig hade skrivit de här böckerna, så hade de aldrig blivit filmatiserade, och då hade Daniel aldrig blivit tillfrågad om att regissera, och då hade han aldrig befunnit sig där ute vid Tjurpannan, och troligtvis halkat i. Det var det enda jag kunde tänka på när jag såg hans familj, och det var länge det enda jag kunde tänka på".

 

 

LÄS MER: Camilla Läckberg: Mina tankar går till Daniels familj

 

 

Daniels fru, manusförfattaren Malin Lagerlöf, har skrivit en bok om tiden – "Dagbok från ditt försvinnande". Hon har tidigare sagt till GT att skrivandet fungerade som terapi.

– Trots att den handlar om något som är så svårt, så finns det mycket hopp i den. Jag lever ett mycket bra liv i dag. Folk kan nästan bli besvikna när jag säger att det är bra, som att det nästan kan vara provocerande för folk. Det försvinner ju aldrig, men man kan må bra och leva ett bra liv ändå, sa hon då.

 

 

LÄS MER: Camilla Läckberg: Då blev det för mycket

 

 

Camilla Läckberg: "Den där tiden"

I sommar planerar Läckberg att läsa boken om Daniel Lagerlöf, berättar hon i sin blogg.

"Det kommer kännas lite märkligt att läsa Malins bok, Malins ord, om den där tiden. För hon fanns hela tiden där i tankarna, och jag undrade så många gånger hur hon klarade allt. Hon var en främling, vars liv tangerade mitt, men utan att vi någonsin möttes mer än i ett kort handslag på minnesceremonin".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.