Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckberg om antikroppsbråket och Hedda Care: ”Låg nivå”

Vårdbolaget Hedda Care sålde antikroppstester för 950 kronor styck, trots att testernas tillförlitlighet ifrågasattes.
Camilla Läckberg berättar nu sin version efter infekterade konflikten om Hedda Care.
Foto: SVEN LINDWALL
Camilla Läckberg i ”Min sanning”.
Foto: Skärmdump/ SVT
PR-konsulten Christina Saliba är en av delägarna.
Foto: OLLE SPORRONG
Camilla Läckberg medverkar i SVT:s program ”Min sanning”.
Foto: PETER BERGSTRÖM / SVT
Vårdbolaget Hedda Care startades 2019.
Foto: ALI LORESTANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 8

Under våren var Camilla Läckberg i en infekterad konflikt med de andra delägarna till vårdbolaget Hedda Care. 

Nu kommenterar deckardrottningen turerna runt antikroppsbråket i SVT:s program ”Min sanning”.

– Jag talar hundra procent sanning, säger Camilla Läckberg. 

En av de andra delägarna, PR-konsulten Christina Saliba, marknadsförde Läckbergs böcker i 13 år. I somras tog det slut. Om det beror på antikroppsbråket svarar Saliba:

– Det är mycket möjligt, det får du fråga henne om.

Under våren stormade det kring Hedda Care. Vårdbolaget sålde antikroppstester för 950 kronor styck, trots att Folkhälsomyndigheten inte rekommenderade antikroppstester till allmänheten och trots att testernas tillförlitlighet ifrågasattes. 

Camilla Läckberg sa då att testerna sålts mot hennes vilja. Påståendet fick företagets vd Sara Löfgren att i en kommentar om sanningshalten skriva: ”Det är förstås lockande att skicka över våra konversationer kring detta. Men jag jobbar inte så” i ett sms till Dagens Nyheter. 

Programledaren Anna Hedenmo hänvisar till Löfgrens sms och frågar Camilla Läckberg om det verkligen stämmer att hon var emot antikroppstesterna. 

– Jag talar hundra procent sanning. Och jag har också sms som jag kan visa i så fall. Men jag tycker att det är en väldigt låg nivå att ge sig in på, och det är inte en nivå som jag har lust att ge mig in på, svarar Camilla Läckberg. 

”Kan bli extremt tjurig” 

Författaren beskriver sig själv som numera tyst partner i bolaget, men säger att det inte handlar om konflikten till de andra delägarna. 

– Det handlar mer om hur man ska hitta en samsyn om hur man ska driva bolaget framåt och det är en diskussion som vi för internt, och ingenting som jag känner någon skyldighet att redovisa offentligt.

Hon beskriver sig själv som ”extremt tjurig” att ha konflikt med, men vill inte kommentera om det även gäller i konflikten kring hennes vårdbolag.  

– Jag kan bli extremt tjurig. Om jag känner att jag har rätt, att jag blir illa behandlad, då har jag svårt att ge mig. Där är nog min stolthet också som kommer in. Stoltheten i mig har väldigt väldigt svårt att backa. 

Saliba om varför samarbetet avbröts  

En av delägarna i Hedda Care, Christina Saliba, har arbetat tillsammans med Camilla Läckberg som hennes PR-konsult i 13 år. Men i somras tog samarbetet slut. 

Camilla Läckberg förklarade det hela med att Christina Saliba behövt lägga mer tid på annat: ”Arbetet med Invest in Her kräver allt mer av Christinas tid. Mitt och Christinas arbete för kvinnors inflytande i näringslivet och samhälle fortsätter” skrev hon på Instagram. 

Christina Saliba själv skrev i ett sms till Aftonbladet att hon inte ville kommentera saken. 

I dag utesluter hon inte att det har med vårens konflikt att göra. På frågan om hon kan berätta om vad det var som hände när samarbetet med författaren avslutades säger hon:

– Inte så mycket annat än att en 13-årig affärsrelation avslutades. Det ligger ingen dramatik bakom mer än så. 

Hänger det ihop med konflikten kring antikroppstesterna i våras?

– Det är mycket möjligt, det får du fråga henne om. Jag kan inte svara för henne, säger Christina Saliba. 

Influencern Jennifer Reinhold om kommersiella samarbeten och sina barn

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.