Camilla LäckbergCamilla Läckberg
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg Foto: /All Over PressCamilla Läckberg Foto: /All Over Press
Camilla Läckberg Foto: /All Over Press

Läckberg läxar upp curlande föräldrar

Publicerad

Camilla Läckberg tycker att det har gått för långt.

Nu rasar författaren mot föräldrar som låter sina barn bete sig hursomhelst.

"Varför tillåts barn i dag vara så ouppfostrade och respektlösa?", skriver Läckberg.

Camilla Läckberg är förbannad. På Instagram riktar deckarförfattaren hård kritik mot föräldrar som hon anser inte uppfostrar sina barn tillräckligt väl.

"Varför tillåts barn i dag vara så ouppfostrade och respektlösa? Baxnar allt oftare över små barn (och större) som tillåts uppföra sig precis hursomhelst. De skriker åt sina föräldrar, säger fula ord, springer runt och skriker på restauranger och dylikt, uppför sig illa mot andra barn, river ner saker i affärer, avbryter konstant om man är i samtal med deras föräldrar osv. Och föräldrarna gör inte ett skit", skriver hon.

 

LÄS MER: Tv-profilen varnar föräldrar: "Akut"

 

 

 

Camilla Läckberg om curlande föräldrar

Camilla Läckberg anser att dagens barn bestämmer alldeles för mycket i de vuxnas liv.

"Och föräldrarna slår sig lite för bröstet för de 'lever ju för sina barn'. Men vet ni, jag lever också för mina barn. De är mitt allt. Men i den kärleken och rollen ingår också att förbereda dem för verkligheten och vuxenlivet, inte curla fram små krävande egocentriker som tror världen cirklar kring dem även i vuxen ålder. (Och då kommer få ett BRUTALT uppvaknande.).

 

LÄS MER: Raseri mot Camilla Läckbergs delfingos

 

Författaren berättar också att hennes barn måste lära sig gammaldags artighet.

"De ska inte vara familjens överhuvuden utan lära sig att föräldrarna bestämmer, självklart med hänsyn taget till barns behov i rimlig omfattning, de ska uppföra sig bland folk, de ska inte avbryta mitt i när vuxna pratar, de ska tillåtas ha tråkigt, de ska långsamt slussas in i vuxenvärlden och få lära sig hur den funkar", skriver hon och fortsätter:

"Jag känner att detta börjar bli en bortglömd konstart allt eftersom det blivit modernt att som vuxen anse sig vara en 'superförälder' genom att låta barnen bestämma allt och låta dem härja fritt för att 'bejaka dem'. Men bara så ni vet, ingen annan än ni tycker det är charmigt när er unge lever rövare o inte kan uppföra sig. Ingen runt er tycker det är 'superföräldraskap"' De ser bara ett ouppfostrat barn och personligen brukar jag tycka så innerligt synd om de barnen. Så nej, vi skulle behöva lite återinförande av lite UPPFOSTRAN".

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag