Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckberg läxar upp curlande föräldrar

Camilla Läckberg
Camilla LäckbergFoto: /All Over Press

Camilla Läckberg tycker att det har gått för långt.

Nu rasar författaren mot föräldrar som låter sina barn bete sig hursomhelst.

"Varför tillåts barn i dag vara så ouppfostrade och respektlösa?", skriver Läckberg.

Camilla Läckberg är förbannad. På Instagram riktar deckarförfattaren hård kritik mot föräldrar som hon anser inte uppfostrar sina barn tillräckligt väl.

"Varför tillåts barn i dag vara så ouppfostrade och respektlösa? Baxnar allt oftare över små barn (och större) som tillåts uppföra sig precis hursomhelst. De skriker åt sina föräldrar, säger fula ord, springer runt och skriker på restauranger och dylikt, uppför sig illa mot andra barn, river ner saker i affärer, avbryter konstant om man är i samtal med deras föräldrar osv. Och föräldrarna gör inte ett skit", skriver hon.

 

LÄS MER: Tv-profilen varnar föräldrar: "Akut"

 

 

 

Camilla Läckberg om curlande föräldrar

Camilla Läckberg anser att dagens barn bestämmer alldeles för mycket i de vuxnas liv.

"Och föräldrarna slår sig lite för bröstet för de 'lever ju för sina barn'. Men vet ni, jag lever också för mina barn. De är mitt allt. Men i den kärleken och rollen ingår också att förbereda dem för verkligheten och vuxenlivet, inte curla fram små krävande egocentriker som tror världen cirklar kring dem även i vuxen ålder. (Och då kommer få ett BRUTALT uppvaknande.).

 

LÄS MER: Raseri mot Camilla Läckbergs delfingos

 

Författaren berättar också att hennes barn måste lära sig gammaldags artighet.

"De ska inte vara familjens överhuvuden utan lära sig att föräldrarna bestämmer, självklart med hänsyn taget till barns behov i rimlig omfattning, de ska uppföra sig bland folk, de ska inte avbryta mitt i när vuxna pratar, de ska tillåtas ha tråkigt, de ska långsamt slussas in i vuxenvärlden och få lära sig hur den funkar", skriver hon och fortsätter:

"Jag känner att detta börjar bli en bortglömd konstart allt eftersom det blivit modernt att som vuxen anse sig vara en 'superförälder' genom att låta barnen bestämma allt och låta dem härja fritt för att 'bejaka dem'. Men bara så ni vet, ingen annan än ni tycker det är charmigt när er unge lever rövare o inte kan uppföra sig. Ingen runt er tycker det är 'superföräldraskap"' De ser bara ett ouppfostrat barn och personligen brukar jag tycka så innerligt synd om de barnen. Så nej, vi skulle behöva lite återinförande av lite UPPFOSTRAN".

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.