Läckbergs ilska efter upptäckten – nu sprids bilden på nätet

Här är några fakta om författaren.
Camilla Läckbergs namn utnyttjas i bluffreklam för företaget Bitcoin.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu slår succéförfattaren tillbaka, och varnar sina många följare på Instagram för att bli lurade.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Camilla Läckbergs namn utnyttjas i bluffreklam på nätet.

Nu slår succéförfattaren tillbaka, och varnar sina många följare på Instagram för att bli lurade.

”Inget av det ni ser stämmer, mitt namn används utan mitt tillstånd och helt felaktigt”, skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Framgångsrika deckarförfattaren Camilla Läckberg, 44, är den senaste i raden av kändisar som utnyttjas i bluffreklamer på internet.

Efter att Kanal 5-programledaren Filip Hammar synts i flertalet annonser för Bitcoin, dyker nu Läckberg upp i liknande reklamannonser.

Nu varnar Camilla Läckberg sina många följare på sociala medier, och understryker att hon inte har något att göra med annonserna som sprids med hennes namn. Författaren har skrivit ett meddelande i mobilen, som hon sedan publicerar som bild på Instagram.

”Just nu cirkulerar det massa falsk reklam där mitt namn används. Är bla reklam om bitcoins. Inget av det ni ser stämmer, mitt namn används utan mitt tillstånd och helt felaktigt”, står det i det inlägg som Camilla Läckberg lagt upp på Instagram.

Författaren skriver till bilden:

”Som sagt. Ingen av reklamen som cirkulerar stämmer.”

Expressen har sökt Camilla Läckberg för en kommentar.

https://www.instagram.com/p/By6-loUCeP2/

Filip Hammar har utsatts

Att kändisar används i bluffreklamer är inget nytt påfund, men spridningen av bluffannonser på Facebook verkar ha ökat på sista tiden. Bland svenska kändisar är Filip Hammar en av de som utsatts för en stor mängd annonser där man använder hans namn utan tillåtelse.

Programledaren har flera gånger lyft problemet i sin podcast ”Filip och Fredriks podcast”, och har nu även polisanmält bluffannonserna. Även en stämningsansökan kan komma att bli aktuell.

– En stor majoritet förstår att det är fejk, men på Facebook samlas alla och låt oss då säga de lite äldre, som inte är lika bekanta med att det finns fejkannonser över allt möjligt, tror att det här är på riktigt, har Filip Hammar sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.