Läckberg i nytt gräl om barnuppfostran

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Sven Lindwall
Foto: /Ibl / /IBL

Camilla Läckberg har kastats i ett nytt gräl om barnuppfostran.

Deckardrottningen berättade på sin blogg om sina resor med kärleken Simon Sköld – utan barnen.

Flera läsare sågar hennes barnuppfostran – men Läckberg ger svar på tal.

Camilla Läckberg, 42, har gett sig in i en debatt om barnuppfostran på sin blogg. Bakgrunden är att hon berättat om sina och kärleken och MMA-proffset Simon Skölds, 29, resor utan barnen. Resorna föll inte i god jord hos en del av hennes följare – som kritiserar henne för att lämna barnen för länge – och i synnerhet yngsta dottern Polly, 8 månader.


LÄS MER: Camilla Läckbergs bestraffning av barnen


Efter kritiken så har deckarförfattaren skrivit ett nytt inlägg där hon argumenterar för sin sak. Läckberg trycker på att alla mammor – och pappor – är olika och att hon har ett nätverk omkring sig som är där för hennes barn när hon och Simon behöver egentid.

”Men jag respekterar ert val. Vi är olika helt enkelt. Jag älskar mina barn - precis lika mycket som ni gör som vill vara med era barn”, skriver hon till kritikerna.

Läckberg: ”Noll problem”

Deckarförfattaren slår fast att hon inte har något dåligt samvete för sina resor utan barnen.

”Jag har helt ärligt noll problem att vara ifrån dem ett par dagar. Saknar dem, men inte på ett sätt som jag mår dåligt av”, skriver hon.


LÄS MER: Läckberg: "Jag tycker bebistiden suger"


Flera skriver stöttande till Läckberg. Men det är också många som ifrågasätter hennes beslut:

”Att du Camilla försvinner ur hennes liv så pass ofta, nja, tror nog Polly skulle vilja ha dig lite mer nära första året åtminstone, jag är inte specialist inom området men lite sunt förnuft brukar funka för att tänka hur det kommer att påverka henne framöver”

En annan person håller med:

”Det är väldigt ofta ni har barnvakt till henne. Och det kan jag till viss del förstå att ni tycker det är trevligt att göra, men att dessutom åka utomlands flera gånger utan henne är för mig helt obegripligt”

Läckberg: ”Problemet med er”

Camilla försvarar sig och går till motangrepp mot flera av kommentatorerna:

”Problemet med er som älskar att hänga med era ungar dygnet runt och inte vill göra något annat – är att ni alltid tycker att ni helt enkelt är lite bättre på grund av det. Varför det? Vad är det som säger att det är bättre?”, skriver hon.

Författaren trycker även på att många män gjort samma sak i evigheter utan att mötas av kritiken. Hon betonar även att hon är övertygad om att hennes barn inte far illa av hennes resor.

Kritiker om Läckberg: ”Lurar sig själv”

Då är det en följare som skriver kritiskt och anklagar Camilla Läckberg för självbedrägeri:

”Sen kan man lura sig själv hur mycket man vill och säga att barnet har det bra med sitt nätverk. Barn behöver sina föräldrar. Punkt!”

Camilla Läckberg svarar:

”Fast du säger det som att det är fakta. Som att du sitter på facit. Men det är inte så. Du har en åsikt inte fakta”


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.