Läckberg får nog – orden om kroppsförändringen

Camilla Läckberg i TV4 Nyhetsmorgon
Camilla Läckberg i TV4 Nyhetsmorgon
Camilla Läckberg
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

”Mitt största hinder i livet är min självbild” skrev Camilla Läckberg nyligen i ett uppmärksammat Instagram-inlägg.

I TV4 Nyhetsmorgon berättar författaren att hon blir arg när hon inte lyckas koppla bort självbilden från vikten – nu har hon bestämt sig för att det får vara nog.

– Det är bara lite fler volanger, varför låter jag det komma åt mig så mycket? säger hon.

Trots stora framgångar brottas Camilla Läckberg, 44, med sin självbild som hon har svårt att koppla bort från sin vikt. 

När deckardrottningen gästade TV4:s ”Nyhetsmorgon” berättade hon att det finns ett syfte med att vara tydlig med sitt mående i sociala medier.

– Jag har väl mer börjat inse att man kan relatera till mig som offentlig person kommer med ett ansvar, att jag inte målar upp en bild som är superglättig och glossad och totalt felaktig, och det är därför jag valt att vara ärlig även med de negativa sidorna som till exempel med självkänslan, säger hon och fortsätter:

– Till exempel har jag varit inne i en skrivarperiod. Jag har suttit ner, jag har ätit mycket, jag har lagt på mig lite grann vilket jag vet kommer bli skärskådat i medierna och för mig blir jag så upprörd över att det påverkar mig.

Camilla Läckberg berättar om terapin

Enligt Camilla Läckberg ser hon det som ett personligt misslyckande att hon, som en upplyst kvinna i en trygg tillvaro, inte kan låta bli att tänka nedvärderande tankar om sin kropp.

– Det är ingen hälsofara, jag mår bra, jag är frisk. Det är bara lite fler volanger och varför låter jag det komma åt mig så mycket när jag har ett liv i övrigt som i mitt tycke är perfekt? Jag har en man jag älskar, jag har fantastiska barn, jag har ett yrke som är helt underbart, jag har ekonomisk trygghet, säger hon.

Camilla Läckberg berättar också att hon går i terapi där hon har lyft problemet och nu får hjälp i form av mentala verktyg.


https://www.instagram.com/p/BojREPgnzdx/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.