Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kylie Minogues hyllning till Abba

Kylie Minouge i ”Skavlan”.
Abba när det begav sig.Foto: OLLE LINDEBORG / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Dave Grohl från Nirvana gästar ”Skavlan”.Foto: Skavlan

Alla älskar Abba.

I veckan gästas ”Skavlan” av världsstjärnorna Kylie Minouge och Dave Grohl, som båda hyllar bandet. 

– De var så stora. Jag gjorde konserter, där jag låtsades att jag var Agneta, säger Minouge till Fredrik Skavlan. 

Den australiska sångerskan Kylie Minouge, 52, har varit ett fan av Abba sedan hon var åtta år gammal. Genom karriären har hon gjort flera covers på välkända Abba-låtar, som ”When all is said and done” och ”Dancing Queen”. Hon har även spelat tillsammans med Benny Andersson under en hyllningskväll i London för elva år sedan. 

Så när hon gästar ”Skavlan” passar hon på att hylla det svenska bandet ännu en gång. 

– Jag har Abba-strumpor, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag var tio år 1978. Australien var Abbas första stora internationella succé, de var så stora. Jag gjorde konserter, där jag låtsades att jag var Agneta, den blonda naturligtvis.

Nirvana-trummisen: ”Vi älskar Abba”

I ”Skavlan” får hon medhåll från musikern Dave Grohl, som spelade trummor i Nirvana och senare bildade bandet Foo Fighters. 

– Jag minns när Nirvana skulle beskriva vad vi var för band att vi skrev: ”En blandning mellan punkrockbandet Black Flag och Abba”, säger Grohl.

– Abba har alltid varit en stor del av allas liv. Vi älskar Abba, säger han. 

Precis som Minouge säger i intervjun, hade Abba stora framgångar i Australien under 70- och 80-talet. I slutet av 70-talet regisserade Lasse Hallström ”ABBA – The Movie 1977” som en semi-dokumentär där tittaren fick en inblick i gruppens turné i Australien.

– Australien tycker också att vi tillhör dem. Det är en jäkla schyst grej. Vi är en del av andras kulturarv. Det är ju mycket, mycket märkligt att man som utlänning kan bli det, har Björn Ulvaeus tidigare sagt.

Skavlan sänds fredagar klockan 21.00 på SVT1

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.