Kylie Jenner snart världens yngsta dollarmiljardär

Forbes uppskattar att företaget Kylie Cosmetics är värt närmare 800 miljoner dollar (cirka 7 miljarder kronor).
Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEME
Samtidigt har kritiken rasat på sociala medier där fans menar att Kylie Jenner är långt från selfmade.
Foto: SPW / BRIAN PRAHL / SPLASH NEWS / SPW / BRIAN PRAHL / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
dagarna gick Jenner ut med att hon slutat använda utfyllnad i läpparna.
Foto: NIJO / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Familjen Kardashians lillasyster Kylie Jenner är på väg att bli världens yngsta person att på egen hand bygga en förmögenhet på 1 miljard dollar. Det skriver tidningen Forbes som satt realitystjärnan på sitt augustiomslag.

Kylie Jenner, 20, är den yngsta i familjen Kardashians syskonskara. Som dotter till ex-makarna Kris och Caitlyn Jenner har hon vuxit upp i ett oundvikligt kändisskap. Nu är hon på god väg att, enligt tidningen Forbes, förtjäna titeln ”världens yngsta selfmade dollarmiljardär”.

Det är genom sitt sminkimperium Kylie Cosmetics, sin klädkollektion och sin tio år långa medverkan i familjen Kardashians dokusåpa ”Keeping up with the Kardashians” som Kylie Jenner på egen hand lyckats bygga sin förmögenhet, skriver tidningen.

Har byggt sminkimperium

Kylie Jenners signum har länge varit hennes plutande läppar som hon medgett injicerats med så kallade ”fillers”. För Forbes berättar stjärnan hur hon som tonåring hade komplex för sina läppar och därför försökte hitta smink som kunde ge en illusion av fyllighet. När hon inte hittade läppglans och läppennor som gav önskat resultat bestämde hon sig för att börja producera egna. 

I dokusåpan kunde fansen för snart tre år sedan se hur en nervös Kylie Jenner tryckte på knappen för att lansera sitt allra första ”läppkit”, ett läppglans med tillhörande läppenna, på sin nyöppnade webbshop. Minuter senare kraschade hela sajten och succén var ett faktum - Kylie Jenners sminkprodukter hade sålt slut direkt.


LÄS ÄVEN: Kylie Jenner förvånar fansen med nya bilden 

Kritiker: ”Inte selfmade”

Forbes uppskattar att företaget Kylie Cosmetics, som i dag tillverkar en rad olika sminkprodukter, är värt närmare 800 miljoner dollar (cirka 7 miljarder kronor). All vinst tillfaller Kylie Jenner som står som ensam ägare till bolaget.

Om bolaget fortsätter att växa i samma takt kommer Kylie Jenner att slå den tidigare innehavaren av titeln ”världens yngsta selfmade dollarmiljardär”. Facebooks Mark Zuckerberg var nämligen 23 år när han utsågs till detsamma.

Samtidigt har kritiken rasat på sociala medier där fans menar att Kylie Jenner är långt från selfmade. Påståendet jämförs bland annat med Donald Trumps ”lilla miljonlån” som hans far gav honom som ung för att komma igång.

I dagarna gick Jenner ut med att hon slutat använda utfyllnad i läpparna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.