Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnliga svenska stjärnkvartetten – namnen bakom Viaplays storsatsning

Eva Röse, Alexandra Rapaport, Wilma Lidén och Julia Dufvenius på en bild från ”Heder”. Foto: © Bigster 2018 Photo: Johan Paulin
Alexandra Rapaport, Wilma Lidén och Julia Dufvenius på en bild från ”Heder”, en ny originalserie på Viaplay med premiär hösten 2019. Foto: © Bigster 2018 Photo: Johan Paulin

”Heder” är Viaplays nya originalserie med Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Eva Röse i huvudrollerna. 

Spoiler alert kan nu berätta att även Wilma Lidén och Björn Kjellman medverkar i serien. 

Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist. 

Det är kvartetten som spelar huvudrollerna i Viaplays nya originalserie ”Heder”, som har premiär hösten 2019. 

I ett tidigare pressmeddelande skriver Viaplay följande om handlingen: ”Hur långt är man beredd att gå för att bevara sin mörkaste hemlighet? För de fyra kvinnorna på advokatbyrån Heder är det svårt nog att navigera i en bransch där fall med kvinnliga brottsoffer bortprioriteras till förmån för viktigare saker. Och med en dödlig hemlighet i bagaget är det nästintill omöjligt.”

 

 

Kommer göra en betydelsefull roll

Spoiler alert kan nu berätta att Wilma Lidén och Björn Kjellman medverkar i serien och samtidigt visa två nya bilder från ”Heder”.  

Wilma Lidén syntes senast i SVT:s julkalender ”Storm på Lugna gatan”, där hon gjorde rollen som Evin Strong. Tidigare har Wilma Lidén medverkat i bland annat ”Hassel”, ”Gåsmamman” och ”Torpederna”. 

”Fallet”, ”Delhis vackraste händer” och ”30 grader i februari” är tre av de senaste tv-serierna som Björn Kjellman medverkade i. Jag får höra att han gör en mindre, men betydelsefull roll i ”Heder”. 

Tidigare har jag även kunnat berätta att Angelika Prick, Jakob Eklund och Christopher Wollter medverkar i ”Heder”. Vidare är det även klart att Siw Erixson, Stefan Gödicke och Kardo Razzazi samt Fredde Granberg och Ivan Mathias Petersson har betydande roller i serien. 

I en mindre roll syns även Malgorzata Pieczynska, bland annat känd från ”Innan vi dör”.

 

 

Stora namn bakom serien

Det var i juni som jag avslöjade att NENT Group beställt den nya originalserien. Inspelningen av de åtta avsnitten avslutades i december. 

Sofia Helin har skapat serien tillsammans med Rapaport, Lundqvist och Dufvenius. Från början var tanken att ”Bron”-skådespelaren även skulle göra en av huvudrollerna. Sofia Helin tackade senare ja till andra projekt – Helin spelar in ”Atlantic Crossing”, en storsatsning där hon gör rollen som kronprinsessan Märtha – vilket gjorde att Eva Röse gick in i huvudensemblen.

Alexandra Rapaport i en kommentar: 

”Efter att i flera år ha längtat och sökt efter ett sammanhang där jag skulle få arbeta tillsammans med mina kvinnliga kollegor så föll alla bitar på plats när Sofia Helin kom till oss med idén om fyra advokater med ett gemensamt mörkt förflutet. Ur hennes idé skapade vi sedan ”Heder” tillsammans.”

Richard Holm och Manuel Concha regisserar de åtta avsnitt som är första säsongen av ”Heder”. Holm är även huvudmanusförfattare för serien, som har Linn Möller, Katja Juras, Anna Lindblom, Katarina Ewers och Peter Arrhenius som manusförfattare. 

”Heder” produceras av Bigster. Birgitta Wännström är producent. Eccho Rights har hand om den internationella distributionen. 

”Heder” säsong 1 är på åtta avsnitt och har planerad premiär hösten 2019 på Viaplay.