Den kvinnliga programledaren sitter nu här på Kronobergshäktet. Foto: Sven Lindwall
Den kvinnliga programledaren sitter nu här på Kronobergshäktet. Foto: Sven Lindwall

Kvinnlig tv-programledare i stor kokainhärva

Publicerad
Uppdaterad
En känd kvinnlig tv-programledare misstänks för inblandning i en stor kokainhärva. Hon sitter nu inlåst i en cell på Kronobergshäktet - anhållen misstänkt för narkotikabrott.
- Hon är fotograferad när hon köper kokain och har gjort vissa medgivanden. Det här kommer sannolikt att kosta henne ett par år bakom galler, säger en källa.
Kvinnan - som är i 30-årsåldern - har varit med i flera populära tv-program.
Hon misstänks nu för inblandning i en stor kokainhärva som polisen har sprängt. Hittills finns det misstankar mot fyra personer.
- Vi ser en tydlig koppling mellan dem. Det finns även bilder på kvinnan när hon köper kokain, säger en källa.
Den utpekade huvudmannen, en 20-åring hemmahörande i en förort i östra Stockholm, misstänks för grovt narkotikabrott.

Spanat i ett år

När polisen slog till mot hans bostad hittades en falsk id-handling - och kokain. Dels i lägenheten, dels i hans jacka. Narkotikan i jackan erkänner mannen att han haft för att använda på fester.
Polisen har spanat mot ligan - där den kvinnliga programledaren misstänks ingå - i ett års tid.
- Vi har följt det här noga, men har av olika skäl inte kunnat slå till med full kraft förrän nu. Redan förra sommaren dokumenterades det hur den kvinnliga programledaren köpte kokain, säger en källa.

Sålt vidare till vänner

Efter gripandet tidigt i går morse anhölls hon klockan 10.50 av åklagare. Kvinnan är misstänkt för narkotikabrott i juni 2007.
- Det finns även starka misstankar att hon och närstående sålt och förmedlat kokain vidare till kollegor och vänner, säger en källa.
Rör det sig om andra journalister och mediafolk?
- Vi har en god uppfattning om vad vissa i er bransch har för drogvanor. Det kommer sannolikt att bli fler personer som kommer att delges misstanke om narkotikabrott.

"Loppet är kört"

Enligt Expressens källor visade kvinnan starka känslor under gårdagens polisförhör.
- Hon har gjort vissa medgivanden och erkännanden. Hon verkar ha förstått att loppet är kört, kanske närmast lättad över det, säger en källa.
Kriminalkommissarie Thomas Lundqvist, chef på länsnarkotikaroteln, säger till Expressen:
- Vi kartlägger och spanar på folk innan vi slår till och griper dem.
Programledarens advokat, Gustaf Ljungström, träffade sin klient i går.
- Hon mår efter omständigheterna bra. Vi har inte angett någon formell inställning ännu, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag