Kvinnaböskes pinsamma miss med Lasse Berghagen

Hasse Kvinnaböske Andersson sommarpratar.
Foto: LINA ARVIDSSON / SVERIGES RADIO
Hasse Andersson delar med sig av en pinsam anekdot.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES / ROGER TILLBERG
Lasse Berghagen.
Foto: MARC FEMENIA / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Hasse Kvinnaböske Andersson har en lång karriär bakom sig inom musiken.

I ”Sommar i P1” berättar den folkkäre artisten om ett alldeles särskilt minnesvärd situation på scenen – tillsammans med Lasse Berghage som trollkarl.

– Publiken tjöt av skratt och Lasse skrattade så att han inte kunde slutföra numret.

Musikern Hasse Kvinnaböske Andersson, 72, har varit aktiv inom musikens sedan slutet av 1972. När han nu sommarpratar i måndagens ”Sommar i P1” bjuder ”Guld och gröna skogar”-artisten på ett pärlband av anekdoter från åren i folkparker och logar.

En av dem handlar om en förställning där även Lasse Berghagen närvarade.

– I en annan show skulle Lasse Berghagen göra ett trolleritrick. Han skulle trolla bort mig i ett tigerrandigt skynke för att senare trolla fram mig som en vit kanin, berättar Kvinnaböske i sitt program.

Han berättar hur det var premiär och hur kaninkostymen och hur Gittan, kvinnan som i all hast sytt kostymen satt och väntade i publiken.

– Jag blev borttrollad och hoppade i kaninkostymen. Jag kände att den satt lite konstigt men jag hade bara några ögonblick på mig att byta om tills jag skulle upp på scenen igen.

”Ville sjunka genom golvet”

Hasse Kvinnaböske Andersson fortsätter:

– Jag hörde Lasse dra sin trolleriramsa, och pang, där stod jag framtrollad. Men Gittan hade i hastigheten sytt på huvudet på kostymen bak och fram och där stod jag med mina stora kaninfötter som pekade bakåt och en stor kaninsvans mitt på, ja ni vet, ni förstår var.

Artisten berättar att reaktionerna inte låt vänta på sig.

– Gittan ville sjunka genom golvet men publiken tjöt av skratt och Lasse skrattade så att han inte kunde slutföra numret som trollkarl.

Kvinnaböskes jobbiga miss i Melodifestivalen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.