Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kurt Cobains dotter brände pappans arv – slösade miljoner

Kurt Cobains dotter Frances Bean Cobain.
Kurt Cobain fick dottern Frances Bean Cobain med Courtney Love.
Foto: PAUL HARRIS / ALL OVER PRESS PAUL HARRIS PHOTOGRAPHY
Kurt Cobain lämnade efter sig 95 miljoner kronor i arv till dottern.
Foto: PER BROMAN
Frances Bean Cobain, 28, var bara två år gammal när hennes pappa tog livet av sig. Här med sin mamma Courtney Love.
Foto: LISA O'CONNOR / STELLA PICTURES ZUMA PRESS
Frances Bean Cobain.
Foto: X17ONLINE.COM / X17ONLINE.COM/IBL X17 INC

Kurt Cobains dotter Frances Bean Cobain spenderade stora delar av sitt arv på 95 miljoner kronor innan hon blev nykterist som 24-åring.

I RuPauls podcast ”RuPaul: What's the tee?” berättar Frances Bean hur levde över sina tillgångar – trots att hon fick 870 000 kronor att leva på i månaden.

– Det krävdes att jag tog ett steg tillbaka och blev nykter för att förstå att det inte spelar någon roll hur mycket pengar man tror att man har, det är inte permanent, säger Frances Bean Cobain i podcasten.

Kurt Cobains och Courtney Loves dotter Frances Bean Cobain, 28, var bara två år gammal när hennes pappa tog livet av sig, och lämnade efter sig 95 miljoner kronor i arv till dottern.

Under uppväxten har pengarna satts i en fond åt henne, och Frances Bean har fått en slags månadspeng på 100 000 dollar i månaden – i dag ungefär 870 000 kronor.

Trots det har kändisdottern i dag bränt igenom stora delar av sitt arv, berättar hon i RuPauls podcast ”RuPaul: What's the tee?”. Det var inte förrän hon 2016 blev nykter, 24 år gammal, som hon slutade leva över sina tillgångar.

– Det enda sättet jag hade blivit visad hur man lever var att leva i överflöd, liksom leva bortom ens tillgångar. Det krävdes att jag tog ett steg tillbaka och blev nykter för att förstå att det inte spelar någon roll hur mycket pengar man tror att man har, det är inte permanent, säger Frances Bean Cobain i podcasten.

”Ett stort gigantiskt lån”

Att det är pengar som hon inte har tjänat själv har också komplicerat det hela.

– Det är nästan som ett stort, gigantiskt lån som jag aldrig kan bli av med. Jag har nästan en främmande relation med det för det känns som pengar från någon jag aldrig träffat, säger Frances Bean Cobain.


https://www.instagram.com/p/BtKXZRvhW_3/https://www.instagram.com/p/BrTBILBAsg2/

Aktieskola: Så boostar du din ekonomi

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.