Hanni Beronius i den lånade aftonklänningen, sedan hennes egen märkligt nog gått sönder.
Hanni Beronius i den lånade aftonklänningen, sedan hennes egen märkligt nog gått sönder.

Kungsbackatjej kan bli miss Universum

Publicerad

I natt smäller det för Hanni Beronius, 22, från Kungsbacka.

Hon kan bli miss Universum. Men konkurrensen från övriga 88 kandidater är stenhård.

- Allt känns bra, hälsar hon på en skakig Skypeanslutning från Las Vegas.

Alltsedan Hanni Beronius gick och vann den svenska uttagningen av Miss Universe den 26 augusti har mycket handlat om den här kvällen på Planet Hollywood Resort & Casino i Las Vegas.

Tävlingen är supermiljardären Donald Trumps egen lekstuga, men i ärlighetens namn är väl intresset i Sverige inte på topp nu för tiden.

Var tveksam först

Annat var det 1984 när Yvonne Ryding från Eskilstuna utsågs till Miss Universe. ­Universums snyggaste tjej.

Hanni Beronius var själv tveksam till att ställa upp i tävlingen. Men nu är hon där och tänker göra sitt bästa.

De senaste veckorna har varit otroligt hektiska berättar hon.

- Det är förberedelser, foto­graferingar och koreo­grafi­öv­ningar. Sedan har vi haft pre­limi­när­täv­lingar.

I dessa förövningar, där juryn bekantar sig med deltagarna, har Hanni varit otursförföljd.

"Sabotage"

Bara minuter innan hon skulle upp på scenen upptäckte hon att den sjöjungfruformade aftonklänningen var helt trasig i ryggen.

Sabotage skrevs det om i en del bloggar.

- Jag vet att många hävdat att det är sabotage, men jag vill inte tro det. Jag har inga ovänner här, säger Hanni till GT.

Trasig klänning

Till slut kom hon upp på scenen i en lånad och all­deles för stor aftonklänning.

Det gick bra och efteråt skrev hon på sin blogg:

"Jag är stolt över att jag ändå vågade gå ut på scen och le trots att min drömklänning låg i bitar bakom scenen och inget var som det skulle..."

Stukade foten

Sedan var det dags för nästa preliminärtävling. Att visa upp sig i nationaldräkten.

Då stukade Hanni foten och kunde inte vara med!

Nu är det ingen större risk att Hanni behöver halta runt på scenen i natt (tävlingen startar 02 svensk tid och segrarinnan utses klockan 04).

Dagen före finalen ägnar hon åt sömn, koreografi och - städning. Samt att ladda ihop med sin norska rumskompis Sara Nicole Andersen.

- Det här ska gå bra, säger Hanni.

"Bra engelska"

Bland vadslagningsbyråerna nämns Venezuela och Sydafrikas kandidater som för­hands­favo­­riter.

- Även Hanni har blivit omnämnd. Hon har ett Hollywoodutseende och pratar bra engelska, säger Joakim Granberg som arrangerar de svenska Miss Universe-tävlingarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag