Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Williams och Kates danssuccé i Belize

Hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton, kunde inte hålla sig från skratt när barnet ville prova sin pappas stora björnskinnsmössa.
Prins William och hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton, påbörjade sin Karibienturné i Belize i lördags.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Hertiginnan Kate tog del av festligheterna som arrangerades åt de i Garifuna i Belize.
Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Prins Willam och hans fru, hertiginnan Kate, besökte en kakaofarm och chokladbutik under sitt besök i Belize där de fick lära sig om deras chokladtillverkning.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Prins Williams och hertiginnan av Cambridge, Kate Middletons, Karibienturné började med festligheter i Belize.

Prinsparet som blev uppbjudna på dansgolvet tog över rampljuset och lyckades imponera med sin rytm och sina danssteg, skriver People.

Prins William och hertiginnan Catherine påbörjade sin åtta dagar långa Karibienturné i lördags med ett första stopp i Belize. Paret tillbringade sin första dag i Belize på en kakaofarm och en chokladfabrik i Maya Center Village. Innan de åkte vidare till Garifuna i söndags, där det hade arrangerat en fest i områdets kulturcenter.

Prins William och hertiginnan anlände till Garifuna matchande i blå klädsel. Kate Middleton var klädd i en mönstrad klänning designad av Tory Burch och prinsen i en denimskjorta och chinos.

”De vet verkligen hur man dansar”

Enligt ambassadören för Garifuna nationen var hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton, blyg till en början när de unga tjejerna bjöd upp henne på dansgolvet, men att hon uppskattade att de var med henne.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Prins William och en 57-årig kvinna tog över dansgolvet på kulturcentret i Garifuna i söndags.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
”Det var fantastiskt. Det var mycket att få en prins att dansa, och jag höll hans hand” sa en 15-årig invånare som träffade prinsparet i Garifuna.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Väl på festen fick prinsparet ta del av den garifunska kulturen, då de både fick smaka på deras kända Hudutu-buljong och dansa deras folkdans ”punta”.

Hertiginnan blev uppbjuden på dansgolvet och efter en stund svängde hon runt i sin blåa klänning medan hon dansade med de unga tjejerna. Under tiden blev även prins William uppbjuden på dansgolvet av en kvinna som imponderades över prinsens danssteg.

– De vet verkligen hur man dansar. De tog kulturen ifrån mig och jag behövde inte ens lära de danserna. De va så bra på det, berättade kvinnan till People.

https://twitter.com/RoyaNikkhah/status/1505617107136008201?s=20&t=nsmBoTLsKkOIx_HssFdMRA

Prins Williams och hertiginnans dans i Garifuna blev en succé, men deras Karibienturné är inte över än. Vilket betyder att det ännu finns tid för ännu mer dans och festligheter, men i andra länder då prinsparet tar sig vidare till Jamaica under tisdagen. Innan de tar sig vidare till Bahams, turnéns sista destination, på torsdag.

Se mer kungligt: Prins Harry möter kritik för uttalandet i Oprah-intervjun

Prins Harry fick möta stor kritik efter att han sa att han inte fick cykla som barn. Media har sedan dess släppt bilder där prinsen synats cykla vid flera tillfälen som barn.