Williams irritation mot Meghan: ”Primadonna”

Prins Harry och Meghan har fått sitt andra barn
Prins William.
Foto: RUI VIEIRA / AVALON / STELLA PICTURES/RUI VIEIRA
Hertiginnan Meghan och prins Harry.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES

Prins William tyckte att brodern Harry och hertiginnan Meghan uppförde sig som primadonnor vid sonen Archies födsel – och han markerade detta med att dröja längre än väntat med att besöka den nyfödde.

Det hävdar en hovexpert, enligt Mirror.

När barn föds inom brittiska kungafamiljen är det tradition att hovet meddelar detta till media. Prins William och hertiginnan Kate gjorde så vid samtliga tillfällen när parets tre barn George, Charlotte och Louis föddes. Men William anser att brodern Harry bröt mot traditionen vid sonen Archies födsel, enligt hovexperten Robert Laceys nya bok ”Battle of the Brothers”.

När beskedet kom att Meghan befann sig på förlossningsavdelningen på London-sjukhuset The Portland, där även Williams och Kates tre barn föddes, var det Sky News som avslöjade detta och inte kungahuset.

”William var inte imponerad av Meghans och Harrys primadonna-manövrar för att dölja sonens födsel i maj 2019”, skriver Robert Lacey i sin bok ”Battle of the Brothers” och fortsätter:

”Det var ett intryck som bekräftades av att det tog hela åtta dagar innan William och Kate besökte familjens nytillskott.”

Dottern Lilibet föddes den 4 juni

Meghan sade så här i sitt första uttalande efter Archie Harrison Mountbatten-Windsors födsel den 6 maj 2019:

– Det är magiskt, helt otroligt. Jag har de två bästa killarna i världen och är väldigt lycklig.

Harrys och Meghans andra barn, dottern Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, föddes den 4 juni i år på ett sjukhus i Santa Barbara nära familjens hem i Montecito, USA.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset