Wikingsson bortkörd på flyget – av självaste kungen

Fredrik Wikingsson och Sigge Eklund sviker sina partners för en kväll och bildar ny duo.
Wikingsson har lagt upp både bild och video från händelsen.
Foto: Instagram / Instagram
Sätet 1F som Fredrik Wikingsson fick ge upp.
Kungen fick i stället ta över topplatsen på flyget.
Foto: Instagram / Instagram

Programledaren Fredrik Wikingssons flygtur tog en oväntad vändning när självaste kungen dök upp.

Tv-profilen fick ge upp sin plats längst fram i planet till kungen.

”Unika bilder när jag, trevligt nog, gav upp säte 1F åt...den här jäveln”, skriver han skämtsamt och har publicerat en bild på kungen på sin Instagram.

Fredrik Wikingsson syns ofta tillsammans med parhästen och programledarkollegan Filip Hammar, bland annat i frågesportsprogrammet ”Alla mot alla” på Kanal 5 och Discovery plus.

När Wikingsson skulle flyga nyligen blev han varse om den oskrivna regeln att medlemmar ur kungafamiljen alltid sitter längst fram i flygplanet när de flyger. Wikingsson hade blivit placerad på sätet längst fram i business class på flygningen. Men när det visade sig att självaste kungen skulle åka samma flyg fick han flytta på sig.

På sin Instagram har han lagt upp både en video och en bild på kungen från händelsen. 

”Unika bilder när jag, trevligt nog, gav upp säte 1F åt...den här jäveln”, skriver han skämtsamt.

”Hade varit kul att vägra”

För Aftonbladet berättar Wikingsson att det var någon av kungens vänner som kom fram och frågade om han kunde tänka sig att byta plats med kungen. Kungen hade blivit placerad på rad tre i planet medan Wikingsson hade fått topplatsen längst fram.

– Jag är ingen särskild rojalist så det hade kanske varit kul att vägra. Men jag fann någon grundtrygghet i att SAS hade prioriterat mig högre än kungen så det kändes okej ändå. Jag är en storsint person på sommaren, säger han till Aftonbladet.

Wikingsson fick i stället slå sig ner två rader längre bak i planet.

Det finns flera regler kring kungliga flygresor. Kungligheter brukar gå på sist av alla passagerare och stiger sedan av först av alla. Kungen och kronprinsessan Victoria flyger aldrig tillsammans om någonting skulle hända för att skydda tronföljden, skriver Svensk dam.