Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victorias släktträff – mitt inne i skogen

I skogen kan man som bekant stöta på lite vad som helst.

Som en kronprinsessa.

Det hände under Victorias vandring genom drottning Kristinas gamla jaktmarker i Gästrikland. Och då utbröt rena släktkalaset.

Victoria tillsammans med prins Daniels syster Anna Westling Söderström och hennes make Mikael Söderström.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är Svensk Damtidning som rapporterar om den landskapsvandring – hennes 24:e – Victoria genomförde i fredags i Gästrikland.

Vandringen inleddes med att kronprinsessan åkte med Limöbåten med det passande namnet ”Drottning Silvia” från Furuviksbrygga till vandringens start vid Engeltofta.

I Engeltofta hälsade landshövding Per Bill alla välkomna, och därefter gick Victoria och medvandrarna norrut till Huseliiharen. Vandringen gick längs kustleden på Norrlandet.

Gästriklands rika fågelliv

Under vandringen gavs information om det rika fågellivet längs Gästriklands kust, bland annat om svarthakedoppingen, som blivit en karaktärsart.

Vandringen i Gästrikland avslutades vid Argos fotbollsplan, där Gävle Taekwondoklubb hade ordnat aktiviteter som Victoria kunde prova på.

Spontan släktträff i skogen

Ett inslag som inte stod med i det officiella programmet var den spontana släktträff som uppstod i skogen – maken Daniel är ju ursprungligen från Ockelbo – när bland annat hans syster, Anna Westling Söderström dök upp. Och med sig hade hon maken Mikael. Senare tillkom Daniels kusiner Frida och Sara och Daniels farbror och faster, Nils och Ann-Catrin Westling.

Till slut blev det sammanlagt 1,6 mil, eller omräknat till steg 21 358 stycken för Victoria och hennes medvandrare.

På onsdag är det final för de kungliga landskapsvandringarna när Dalarna besöks.