Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victorias lättnad på födelsedagen

Hela kungafamiljen – föräldrar, syskon och syskonbarn – var på plats för att delta i både det privata och officiella firandet.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL IBL BILDBYRÅ
Victoria berättar att hon inte drabbats av någon 40-årskris.
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Flera tusen personer samlades på Solliden för att gratulera Victoria på 41-årsdagen.

Kronprinsessan berättade med lättnad att hon inte drabbats av 40-årskris – och blev sedan varm i hjärtat när hon såg sin familj och alla människor som kommit för att hylla henne.

– Jag blir rörd när jag tänker på det, sa kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria fyllde 41 år den 14 juli. 

Vid tvåtiden på lördagen gjorde kungafamiljen och kronprinsessparet traditionsenlig entré utanför Sollidens slott på Öland – tillsammans med prinsessan Estelle och prins Oscar. 

I ett tal tackade Victoria de tusentals människor som kommit för att fira hennes födelsedag.

– Varje år blir jag lika förvånad att så många väljer att de facto komma hit, det betyder jättemycket. Det gör mig väldigt varm i hjärtat, sa hon.

Drabbades inte av 40-årskris

Victoria talade med lättnad om sin uteblivna 40-årskris.

– Nej, jag hade nog aldrig någon. Så det gick bra får jag säga, sa hon.

Hela kungafamiljen – föräldrar, syskon och syskonbarn – var på plats för att delta i både det privata och officiella firandet. Enligt kronprinsessan var familjeåterföreningen dagens bästa present.

– Det bästa är att man får vara tillsammans. Det är det finaste som finns, sa hon.

LÄS MER: Estelle charmade alla vid Victorias firande 

Det var en glad Victoria som syntes till på Solliden.
Foto: (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Dagen till ära visade sig Öland från sin ljusaste sida, solen gassade över folkhavet på Solliden. Inför journalistkåren skojade prins Daniel om att allesammans borde få svalka sig i en pool.

– Jag tror det är rekordvarmt. Man skulle haft en solhatt, sa prinsen.

Tagen av uppvaktningen: ”Jag blir rörd”

Kronprinsessan uppmanade besökarna att dricka mycket vatten den varma sommardagen. Victoria tog god tid på sig för att hälsa på alla och uttryckte tacksamhet över att de hade tagit sig dit.

– Man får så mycket glädje och energi av alla fantastiska människor som har gjort ansträngningar att komma hit just i dag. Jag blir rörd när jag tänker på det. Det är många ansikten här som jag har träffat och sett genom åren som man får en speciell relation till. Det betyder väldigt mycket. Man ser hur barnen växer, till och med när de är tonåringar är de med – det är rörande, sa hon och fortsatte:

– Det finns barn som har stått här sedan klockan 07-08 i morse, det är inte klokt egentligen. De ska ha tapperhetsmedalj allihopa och de kommer att dansa genom livet för det är inte så lätt att stå så en sådan här dag.


LÄS MER: Kronprinsessan fyller 41 år – här är nya bilden