Victoria och Daniels sportlov i lyxiga skidorten med barnen

Familjen tog bergbanan upp till en av topparna.
Prins Daniel kollar mobilen för säkerhets skull. På tisdag är det tillbaka till jobbet igen.
1 / 8

Här bygger kronprinsessan Victoria snöborg under semestern.

Tillsammans med prins Daniel och barnen Estelle och Oscar njuter hon av en sportlovsresa i en lyxig skidort i schweiziska Alperna.

Familjen har varit borta i ungefär en vecka – och snart väntar jobb för mamma och pappa och förskola för barnen.

Det är sportlov i skolorna – och i kungahuset.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel passar på att få lite egentid med barnen och reste i väg med Estelle, 6, och Oscar, 2, på skidsemester till schweiziska Alperna.

De satt, enligt Svensk Damtidning, längst fram på ett flygplan som lyfte mot Schweiz i lördags. Kronprinsessan och hennes familj håller till i en av de mest exklusiva orterna där föräldrarna Victoria och Daniel – båda mycket förtjusta i utförsåkning – tar det lite lugnare till förmån för att kunna lära Estelle och Oscar att åka.

Skidorten är exklusiv och dyr, men även vacker och bilfri.

Och familjens första dagar på orten var mycket lyckade – men kyliga! På onsdagen slog temperaturmätaren i botten och personer på plats berättar om temperaturer på under 20 minusgrader.

Prins Daniel har varit flitig i backen

Isande kallt, men perfekt väder för skidåkning. Hela familjen har varit aktiva i backarna för att verkligen maximera de dagar som de har tillsammans på sportlovet.

Enligt rapporter från orten har prins Daniel varit flitig i backen medan kronprinsessan ägnat sig åt att leka i snön och bygga snöborg med barnen.

Estelle har setts i skidutrustning och hjälm på huvudet ihop med mamma på väg till backarna, medan Oscars transporterats runt i en stabil barnvagn med rejäla hjul som klarar snö.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är friluftsmänniskor

Men på tisdag är det åter till arbetet i ett vintrigt Stockholm. Då har kronprinsessan Victoria flera möten och dagen därpå åker prins Daniel till Växjö med sitt entreprenörskapsprogram Prins Daniels Fellowship.

Man ska förstås inte glömma att prinsessan Estelle och prins Oscar ska tillbaka till förskolan. Estelle går sedan länge i en Montessoriförskola och förra hösten påbörjade prins Oscar sin inskolning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är riktiga friluftsmänniskor och tar varje chans de får att stå i skidbacken.

Kronprinsessan går inför snöborgbyggandet med liv och lust.

Kronprinsessan Victoria med familj besökte Åre i februari

Tidigare i februari var hela kronprinsessfamiljen uppe i Åre för en helgs skidåkning, vilket blev något av en tjuvstart på sportlovet.


LÄS MER: Kronprinsessan Victoria på skidsemester med familjen 


Förutom att de själva gärna utövar idrott ägnar både kronprinsessan Victoria och prins Daniel mycket tid i sina officiella roller åt att berätta om vikten av att röra på sig.

I synnerhet är de inriktade på barn och ungdomar och genom organisationen Generation Pep vill de bidra till att sätta barn i rörelse.