Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vännen: Harry och William har bråkat i 18 månader

Så var stämningen mellan prinsarna under begravningen
PRins Harry.
Foto: STEPHEN LOCK/POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Prins William.
Foto: RUI VIEIRA / AVALON / STELLA PICTURES

Prins Harry har bråkat med sin bror prins William de senaste 18 månaderna.

Det hävdar en av Harrys vänner.

– Deras relation har långsamt rasat ihop till något riktigt besvärligt, säger Tom Bradby till The Times.

Journalisten Tom Bradby har länge haft en nära relation till båda prinsarna. Han gjorde den första intervjun med Kate och William sedan de offentliggjorde sin förlovning och han blev inbjuden till parets bröllop 2011.

Tom Bradby kom både Meghan och Harry nära när han gjorde en dokumentär om parets Afrikaresa 2019. Harry pratade då om problemen han hade med sin bror William.

– Vi är helt på klart på väg åt olika håll just nu, sade Harry i dokumentären.

I samband med att Harry och Meghan valde att lämna brittiska kungahuset avslutade William sin 20-åriga vänskap med Bradby eftersom han kände sig sviken över att Bradby verkade välja Harrys och Meghans sida i dokumentären. Bradby frågade bland annat Meghan hur hon mådde.

– Tack för att du frågar för det är inte många människor som har frågat om jag är okej, svarade Meghan, något som uppfattades som en pik mot kungahuset.

”Deras relation har långsamt rasat ihop”

Bradby har nu uttalat sig om hur brödernas relation har förändrats på senare tid.

– Det brukade vara så okomplicerat mellan Harry och William för de bråkade aldrig och livet var enkelt. Men deras relation har långsamt rasat ihop till något riktigt besvärligt, på både ett personligt och offentligt plan, sedan ett och ett halvt år tillbaka, säger Bradby till The Times.

Bradby sade i början av året att ”Harrys hjärta är krossat” på grund av spänningarna mellan honom och kungafamiljen.

Harry och William träffades för första gången på länge i samband med prins Philips begravning förra månaden vilket ledde till hopp om en försoning, men samtalet de hade har beskrivits som ett fiasko av källor vid hovet. 

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan