Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vännen: Harry åsamkade drottningen stor smärta

Detta har hänt: Harry, Meghan, och det brittiska kungahuset
Drottning Elizabeth, Meghan och prins Harry.
Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED 2023 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP

Prins Harry och frun Meghan åsamkade drottning Elizabeth stor smärta under hennes sista svåra tid enligt en av monarkens vänner.

– Grymheten i det tar andan ur en, säger drottningens vän till Daily Beast.

En av drottning Elizabeths vänner har berättat om monarkens sista svåra tid från det att maken prins Philip dog i april 2021.

– De sista åren av hennes liv, i synnerhet från när maken dog, var smärtfyllda för drottningen. Under de sista månaderna förvärrades det kraftigt, säger vännen.

När det var dags för platinajubileet i april 2022 för att fira drottningens 70 år på tronen var Elizabeths krafter på upphällningen, enligt vännen.

– Hon såg och hörde dåligt, blev lätt förvirrad och lämnade sällan sina rum i Windsor. Det krävdes en enorm kraftsamling från hennes sida för att göra balkongframträdandet, säger vännen.

”Oändlig rad av väldigt sårande intervjuer”

Prins Harry och frun Meghan svek Elizabeth när hon hade det som jobbigast, enligt drottningens vän.

– Harry och Meghan borde hållit tand för tunga under den här tiden. I stället gjorde de en oändlig rad av väldigt sårande intervjuer där de attackerade hennes livsverk. Harry tillkännagav att han skrev sina memoarer när hans farmor inte bara blivit änka utan var döende själv, vilket han måste ha vetat att hon var. Grymheten i det tar andan ur en, säger vännen.

Prinsparet tänker sluta göra intervjuer om kungahuset, enligt uppgifter till The Sun. Drottningens vän, som tvivlar på uppgifterna, säger att det är så dags ”efter all skada de orsakat”.

– Det gör ingenting för att stilla den vrede och avsky som vissa av drottningens vänner känner att de åsamkade Elizabeth under hennes sista år, säger vännen.

Drottning Elizabeth dog den 8 september förra året. Hon blev 96 år.