Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vännen avslöjar Dianas planer före dödsolyckan

Harry och Meghan hyllade Diana med dotterns namn
Prinsessan Diana dog den 31 augusti 1997.
Foto: DENIS PAQUIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan och Harry.
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS

Prinsessan Diana dog i en bilolycka den 31 augusti 1997.

På årsdagen av hennes död berättar en av Dianas bästa vänner för första gången hur prinsessans planer såg ut – hon tänkte flytta till Kalifornien med sönerna William och Harry för att utveckla dokumentärer.

– Hon planerade att tillbringa mycket tid i Hollywood, säger Stewart Pearce till Daily Mail

Stewart Pearce pratade med Diana en kort tid innan hon dog i bilolyckan i Paris för 24 år sedan som även krävde pojkvännen Dodi al-Fayeds liv. Pearce säger att prinsessan hade flera stora projekt på gång och såg en flytt till Malibu, USA som nyckeln till vad hon ville hålla på med i framtiden.

– Ett stort tillfälle som hon ville ta vara på var att börja framställa dokumentärer om välgörenhetsämnen och dessa skulle sedan vidareutvecklas till stora Hollywood-filmer. Hon planerade att tillbringa mycket tid i Hollywood, säger Pearce.

”Diana var väldigt inne på att skapa ihop med andra”

Pearce säger att Diana ”verkligen hade börjat utforska sin kreativitet och makten hon hade att göra något av den” och ”hon konsulterade rätt personer”. Diana hade enligt Pearce en stark vänskap med Oscarsvinnande filmproducenten lord David Puttnam och han hade börjat hjälpa henne att få kontakt med Hollywood-eliten. Pojkvännen Dodi al-Fayed uppmuntrade också Diana att försöka sig på dokumentärer.

– Jag vet att de hon hade arbetat hade hållit högsta standard och det hade utan tvekan hade funnits möjligheter att skapa prisvinnare. Diana var väldigt inne på att skapa ihop med andra, säger Pearce.

Han säger också att Diana planerade att ta sönerna William och Harry med sig till Kalifornien. 

Harry flyttade förra året till Kalifornien med frun Meghan. Paret har, precis som Diana hoppades göra, engagerat sig i att framställa dokumentärer.

Privata bilden på prinsessan Diana