Svaret om pengarna från prins Charles

Prins Harry och Meghan fick en dotter – namnet hyllar Diana
Prins Harry och hertiginnan Meghan under intervjun med Oprah Winfrey.
Foto: AIEX TODD / AVALON / STELLA PICTURES
Prins Charles.
Foto: AVALON / STELLA PICTURES

Prins Harry hävdade att kungafamiljen skar av honom ekonomiskt under första kvartalet 2020. Men prins Charles har bevisat att han gav paret stora summor pengar i flera månader efter det.

Nu säger en talesperson för Harry och Meghan att det inte finns någon motsägelse i vad Harry och Charles säger.

– Du förvirrar två olika tidslinjer, säger prins Harrys talesperson enligt Mirror.

Det var under tv-intervjun med Oprah Winfrey som prins Harry kom med påståendet om pengarna från prins Charles när han pratade om kontraktet han skrev med Netflix.

– Min familj skar bokstavligen av mig ekonomiskt första kvartalet 2020 och jag behövde trygga vår tillvaro, sade prins Harry.

Men en talesperson för prins Charles säger att Harrys pappa betalade en ”betydande summa” till sonen och Meghan för att stötta paret ekonomiskt flera månader efter det att de lämnade det brittiska kungahuset. 

Betalat sammanlagt 53 miljoner till Harry och William

Dokument visar att prins Charles det senaste året betalat sammanlagt motsvarande 53 miljoner kronor till Harry och William – inklusive utbetalningar gjorda även efter att Harry och Meghan lämnade kungahuset.

– Det stödet upphörde förra sommaren och paret är nu ekonomiskt oberoende, enligt prins Charles talesperson.

Nu säger en talesperson för prins Harry och hertiginnan Meghan att det inte finns någon motsägelse i vad Harry hävdade under intervjun och vad hans pappa säger. Enligt talespersonen avsåg Harry början av räkenskapsåret i Storbritannien vilket infaller mellan april och juli när han pratade om när pengarna från kungahuset upphörde. 

– Du förvirrar två olika tidslinjer och det är felaktigt att säga att det är motsägelsefullt, säger prins Harrys talesperson.

Här är bildbeviset på att prins Harry minns fel

Bråkar ni om pengar i din familj?