Sofias varma relation med Madeleine – vändningen

Ur arkivet: Madeleine berättar om glädjen.
Carl-Philip, Sofia och Madeleine i Borgholm under Victoriadagen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Chris O'neill är tillbaka i Sverige och kan nu semestra med familjen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

I början ryktades relationen mellan prinsessorna Madeleine och Sofia vara kylig. 

Något som i dag verkar ha totalvänt. 

Så sent som under kronprinsessan Victorias firande i Bornholm syntes de sprudla ihop – och enligt semesterplanerna bor de ihop i ”Hemlighuset”.

När prins Carl Philip, 43, och prinsessan Sofia, 37, blev ett kärlekspar 2010 har ryktades det om att Sofia och prinsessan Madeleine inte drar jämnt. 

Det är nämligen så att Madeleine var mycket nära med Carl Philips exflickvän Emma Pernald, 42. 

Expressens kungliga krönikör Karin Lennmor har tidigare skrivit om att prinsessornas relation har vänt och den är mycket varmare i dag.

"De trivs i varandras sällskap, är småbarnmammor bägge två, och kan hjälpas åt med småbarnen", har hon tidigare skrivit i en krönika.

Och när Victoriadagen inföll den 14 juli log prinsessorna ikapp under firandet på Öland. På bilder syns de två i en var sin blommig klänning sida vid sida under kvällen. 

I maj avslöjades det även att Carl Philip och Sofia planerade att bo ihop med prinsessan Madeleine och Chris O'Neill, 48, i sommar.

Kungen tillbringar enligt tradition semestern på Sollidens slott tillsammans med drottning Silvia, förutom när de häromdagen dök upp på semesterbilder från Saint-Tropez.  Kronprinsessparet håller till i sin semesterdröm Villa Skönvik som ligger ett stenkast därifrån.

Sofias ord om första mötet på Solliden

Prinsparet och prinsessparet slår sig ner tillsammans i Kavaljershuset, även kallat ”Hemlighuset”.

Det var just ”Hemlighuset” som blev prins Carl Philips och prinsessan Sofias tillflyktsort och mötesplats, när hon fick följa med till Sollidens slott för första gången sommaren 2010. Det var där Sofia hade sitt första möte med kungen och drottningen.

– Det var en fantastiskt fin upplevelse. Vi hade en jättetrevlig lunch på Solliden. Jag skulle stanna över natten och drottningen kom med ett litet kit till mig och gav mig en stor kram, har prinsessan berättat i SVT:s ”Året med kungafamiljen”.

I ”Hemlighuset” flyttar prinsparet och prinsessparet ihop i sommar. Huset byggdes färdigt 1902. Fyra år innan Sollidens slott stod färdigt.
Foto: SVEN LINDWALL

Chris O'Neill, som var den enda familjemedlemmen att missa kronprinsessans firande i år, är nu tillbaka i Sverige från sin jobbresa, enligt hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

– De är här nu och brukar åka hem ungefär vid skolstart och det är en bit in i augusti.

Här gick det lite tokigt för Maldeine: