Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjens glädje efter Carl Philips succé

Prins Carl Philip omfamnar sin fru.
Foto: MICKE FRANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia var på plats.
Foto: MICKE FRANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kramkalas.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

Prinsessan Sofia och barnen var på plats – då slutade prins Carl Philip på tredje plats i helgens deltävling av Porsche Carrerra cup.

Hans bästa resultat någonsin.

Efteråt omfamnades Carl Philip av Sofia och barnen.

Prinsessan Sofia tog med småprinsarna Alexander, Gabriel och Julian och reste hela vägen till Mantorp under lördagen för att stötta pappa och make, prins Carl Philip.

Det var den tredje och sista deltävlingen i Porsche Carrera Cup Scandinavia som skulle avgöras, och förutsättningarna för prinsen efter de två första racen var att han behövde köra snabbt och bra för att ha någon chans.

– Självklart skulle jag vilja kliva upp överst på pallen vid säsongens slut, men det vill alla. För att vinna måste man ha lite flyt, hålla sig på banan, inte få problem med bilen eller hamna i sammanstötningar med de andra. Så det ska mycket till så klart, det får man inte glömma, har Carl Philip tidigare sagt i en intervju publicerad på tävlingens sajt.

Och när röken skingrade sig och champagnen började flöda stod det klart att prins Carl Philip kört så pass bra att han slutade trea i tävlingen, vilket är hans bästa placering i karriären, enligt Svensk Damtidning.

När resultatet stod klart omfamnades Carl Philip av en glad Sofia – och av sina två äldsta söner, Alexander och Gabriel som under dagen sågs springa runt och leka i pauserna.

Det var den första tävlingen på länge som familjen var på plats under. När prinsen tävlade i Norge i mitten av september lämnades familjen hemma.

När Carl Philip på torsdag reser till Gotland som en del av kungens initiativ att kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet ska besöka Sveriges 21 regioner med anledning av pandemin, stannar prinsessan Sofia och barnen hemma, har hovet tidigare meddelat.