Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofia och Madeleine tar död på ryktena om en dålig relation

Prinsessan Sofia tillsammans med svägerskan prinsessan Madeleine är på plats i södra Frankrike.
Foto: IBL
Prinsessan Sofia väntar sitt andra barn.
Foto: IBL
Prinsessan Madeleine hann bland annat med lite shopping.
Foto: IBL

Här motbevisar Madeleine och Sofia alla rykten om att prinsessorna skulle vara ovänner.

Exklusiva bilder visar hur svägerskorna rest i väg på lyxsemester till Franska rivieran tillsammans.

Samtidigt som sessorna fick egentid på stranden satt Carl Philip och Chris O'Neill med sina barn i solstolarna lite högre upp.

Spekulationer och rykten om en frostig relation mellan prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia har länge förföljt kungafamiljen.

Senast handlade det i flera medier om att Sofia portats från Madeleines 35-årsfirande i Stockholm. Långt innan Sofia Hellqvist gifte sig med prins Carl Philip och blev prinsessa av Sverige har det rapporterats hur Madeleine "inte tål Sofia" och att de ständigt legat i luven på varandra.

Prinsessan Sofia tog sig ett dopp i det klarblå vattnet.
Foto: IBL

Men nu markerar Madeleine tydligt vad det är som gäller: Prinsessan Sofia är en av hennes närmaste och klart välkommen in i kungafamiljen.


LÄS MER: Prinsessan Sofia och Madeleine på lyxsemester tillsammans 


Prinsessornas resa med familjerna

Madeleine och Sofia har nämligen rest i väg till den exklusiva turistorten Saint-Tropez längs Franska rivieran. Med på resan är makarna Chris O'Neill och prins Carl Philip – och förstås parens respektive barn. 

Resan har varit planerad länge och Madeleine och Sofia har sett fram emot att få tid att umgås bara de två. Enligt Expressens uppgifter ses de – trots vad illvilliga rykten gör gällande – ofta när Madeleine, som är bosatt i London, är på besök i Stockholm. 

Prinsparet kramades i vattnet.
Foto: IBL

När de inte är med varandra i samma stad skickar de ofta sms till varandra och småpratar om allt mellan himmel och jord.

Barnen vill vara med mammorna

Nu har de äntligen fått tid att umgås lite mer privat i Saint-Tropez. Medan Chris och Carl Philip njutit av värmen i solstolarna och tagit hand om sina barn har Madeleine och Sofia umgåtts i lediga strandkläder vid vattnet. 

Det var full fart för Chris O'Neill och prins Carl Philip.
Foto: IBL

Ibland har svägerskornas barn – kusinerna Leonore, Nicolas och Alexander – sprungit ner från sina pappor för att få lite tid med sina mammor.

– Delar av kungafamiljen är på privat semester i Frankrike, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Sofia klappade ömt gravidmagen

Madeleine var klädd i ett luftigt linne i vitt och en ljusblå kjol med ett pärlhalsband runt halsen. Hon gick barfota längs den glesbefolkade sandstranden.

Sofia var klädd i en svart strandklänning med skor i korkklack. Under klänningen hade hon en grönmönstrad bikini. Emellanåt gick hon och svalkade sig i vattnet ihop med Carl Philip och sonen Alexander, 1.

Prinsessan Sofia är gravid med sitt andra barn.
Foto: IBL

När hon gick längs stranden klappade hon ibland ömt sin gravidmage. Om bara tre månader är det dags för tillökning för henne och Carl Philip. Paret väntar sitt andra barn ihop.


LÄS MER: Sofia och Carl Philip har flyttat till nytt hus 


Lång sommar på Öland

Resan till Saint-Tropez är ett sätt för prinsess- och prinsfamiljen, som enligt vad Expressen erfar står varandra väldigt nära, att rivstarta sommaren ihop.

När de kommer tillbaka väntar en lång svensk sommar på Öland. Det är på Sollidens slott som kungafamiljen har sin bas om somrarna. För första gången på väldigt länge under ett år är de samlade under lång tid tillsammans.

Prinsessan Madeleine kommer att försöka tillbringa tid med barnen nu under sommaren.
Foto: IBL

För Carl Philip och Sofia, som väntar barn, blir det en lugn sommar i Sverige. Paret kommer vara på Öland och lägga tid på att bo in sig i nyrenoverade Villa Solbacken i Stockholm, dit de nyligen flyttade.

Madeleine och Chris kommer också, i den mån det är möjligt, att vara i Sverige med barnen. Det har Expressen tidigare berättat.

– Familjen vill tillbringa tid tillsammans och kommer göra det i Sverige under stora delar av sommaren, har Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, berättat.