Sofia Hellqvists liv i USA – som bartender

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det har flera gånger skrivits om Sofia Hellqvists år i New York.
Foto: David Sica
Här på den italienska restaurangen Serafina jobbade Sofia som bartender och servitris.
Foto: http://broadway.serafinarestaurant.com/

NEW YORK. Nu avslöjas Sofias okända liv som bartender.

I två år jobbade hon på en italiensk restaurang i New York.

– Sofia var otroligt populär, alla ville jobba med henne, säger kollegan Roberto Rizzo.

Det har flera gånger skrivits om Sofia Hellqvists år i New York då hon bland annat arbetade som yogainstruktör. Men i går avslöjade New York Post att hon under två år även jobbade som bartender och servitris på restaurang Serafina. Restaurangen ligger på 55:e gatan på hörnet av teatergatan Broadway, bara några kvarter från Central Park. På menyn finns bland annat pizza och flera olika pastarätter. Enligt hemsidan vänder de sig till teaterbesökare, stadens "unga professionella" och matentusiaster.

"Väldigt vackert leende"

New York Post skriver att Sofia jobbade på restaurangen mellan 2005 och 2007, men trots att det gått tio år har ägaren inga problem att minnas svenskan.

– Jag minns henne mycket väl eftersom hon alltid hade den bästa attityden mot kunderna och ett väldigt vackert leende, säger delägaren Fabio Granato till tidningen.

– Om jag hade en dålig dag räckte det att titta på henne. Hon är den sortens tjej som alltid är glad och upplyftande. Hon har en lugnande effekt på människor.

"Alla älskade Sofia"

När Expressen besöker restaurangen är bröllopet dagens stora samtalsämne.

– Jag fick höra ryktesvägen att hon träffat en prins och att hon skulle gifta sig, säger assistant manager Roberto Rizzo.

Han säger att han blev förvånad - men samtidigt inte.

– Alla älskade Sofia så varför skulle inte en prins göra det? Hon var trevlig mot alla och gjorde jobbet roligt. Alla sa alltid "jag vill jobba med Sofia".

Enligt Roberto Rizzo arbetade Sofia i ett halvår, och försvann sedan i väg en period innan hon kom tillbaka.

Höll kontakt med personalen

– Hon kunde jobba från morgon till kväll och fortfarande ha samma leende, minns han.

Sedan Sofia slutade på restaurangen har hon hållit kontakten med flera i personalen och enligt en av de anställda är åtminstone en av tjejerna som Sofia lärde känna på restaurangen bjuden på bröllopet.

– Jag har googlat bilder på henne och prinsen. De ser så lyckliga ut och är ett sånt vackert par. Alla är glada för deras skull, säger den anställda.

Ägaren säger till New York Post att han är övertygad om att Sofia kommer att göra ett bra jobb som prinsessa.

– Hon bidrog med så mycket positiv energi till Serafina och jag är säker på att hon kommer vara fantastisk för hela landet.

För delägarna är det en särskilt ära eftersom bägge råkar ha svenska barn, förklarar han. Dessutom är managern svensk.

"Vi saknar henne"

– Det är en trevlig tillfällighet att en av våra tidigare anställda är Sveriges framtida prinsessa. Vi är så glada för hennes skull och vi önskar henne all lycka.

Roberto Rizzo instämmer:

– Hälsa Sofia och gratulera! Säg att vi saknar henne.

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger att de inte kommenterar Sofia Hellqvists år i New York utan nu fokuserar på helgens bröllop.