Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska kung Charles banta ned familjen

I sin bok ”Den andre” skriver prins Harry att det var Meghans idé att ha med fotot av sin bortgångna svärmor.
Kung Charles sägs vilja banta ned den brittiska monarkin.
Foto: KIRSTIE WIGGLESWORTH-AP/POOL SUP / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Hertiginnan Meghan och prins Harry.
Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Kung Charles vräkte nyligen prins Harry och hertiginnan Meghan från deras kungliga hem i Storbritannien. 

Vräkningen var ”bara början” på kung Charles planer på ytterligare nedbantning av den brittiska monarkin, uppger källor enligt Mail Online.

Att Harry och Meghan nyligen blev av med sitt brittiska hem i Frogmore Cottage, ett kungligt residens, beskrivs av källor som ”toppen på ett isberg”. 

Kung Charles planerar nu att ytterligare ”slimma” den brittiska monarkin, bland annat genom att skära bort vad som kan beskrivas som onödiga utgifter. 

Sedan kung Charles tog över ansvaret efter sin mor, den framlidna drottning Elizabeth, har han börjat göra en översyn av den brittiska monarkins gigantiska utgifter. Draget har setts som ett sätt av Charles att bli mer samtida, modern och samtidigt blidka kritiker som menar att kungahuset tar allt för mycket av skattebetalarnas pengar. 

Kung Charles kröning i maj

Det är nu litet mer än en månad kvar till kung Charles officiella kröning lördagen den 6 maj.

Tidigare har uppgifter florerat som säger att Harry och Meghan inte kommer medverka, men hur det blir med den saken återstår att se. Sedan vräkningen har paret flyttat hem till sitt andra hem i USA.

Harry och Meghan fick Frogmore Cottage i present av drottning Elizabeth. Vräkningen skedde strax efter att Harrys bok ”Spare”, på svenska ”Den andre”, gavs ut. I boken som vållat stor uppmärksamhet i hela världen erkänner prinsen att han tagit droger och berättar också om hur han blev av med oskulden med en ”hästälskande” äldre kvinna.

Frogmore Cottage har i stället erbjudits till prins Andrew, som ska vägra flytta in. 

Första dagen tillbaka på jobbet då biter brittiska kungligheterna ihop