Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så blir societetsparets ekonomi efter skilsmässan

Vicky Andrén och Gustaf Magnuson på prins Gabriels dop.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria är Gustaf Magnusons kusin.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

Kungabarnens kusin Gustaf Magnuson och modellen Vicky Andrén skiljer sig efter drygt sex års äktenskap.

När de nu går vidare var och en för sig är det med mycket olika ekonomiska förutsättningar – hennes inkomst är drygt en sjundedel av hans.

Den 13 januari fick tingsrätten en gemensam ansökan om äktenskapsskillnad från Gustaf Magnuson och modellen Vicky Andrén. Det rapporterade Expressen förra veckan.

Paret har en dotter tillsammans, född 2014.

”Vi har tagit ett gemensamt och odramatiskt beslut att gå skilda vägar, men fortsätter att vara goda vänner och ett bra team som föräldrar till vår älskade dotter”, skrev de i ett gemensamt sms till Expressen.

De har inte skrivit något äktenskapsförord. Normalt innebär det att egendomen delas lika mellan makarna vid en skilsmässa. 

Gustaf Magnuson Vicky Andrén är i dag skrivna i ett hus på kungens mark på Djurgården. Ingen av dem äger någon fastighet. Gustaf Magnuson äger en Range Rover Evoque från 2013, medan Vicky Andrén inte har några fordon registrerade på sig.

Stor skillnad i lön

Gustaf Magnuson, 44, är son till är son till kungens syster prinsessan Christina, 76, och Tord Magnuson, 78. Han är försäljningschef på Autoropa, som är importör och återförsäljare av lyxbilar som Ferrari, Maserati och Bentley. 

Han hade år 2018 en fastställd förvärvsinkomst på 1 934 900 kronor, vilket motsvarar en månadsinkomst på drygt 161 000 kronor.

Vicky Andrén är fotomodell och arbetar åt modeagenturen Mikas. Hennes inkomst 2018 var 292 400 kronor, motsvarande en månadslön på drygt 24 000.

De har avböjt att lämna några kommentarer utöver sitt gemensamma sms.
TV: Se dagens ”Bara nyheter”:

Kina förbjuder plastpåsar – sätter stopp för engångsplast.