Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryter ifrån mot prinsen: ”Leker kurragömma”

Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK / MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDREA HANKS/UPI/SHUTTERSTOCK / ANDREA HANKS/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Sexbrottsanklagade prins Andrew uppges ha blivit allt mer orolig för vad som kommer att hända honom.

Han fortsätter hålla till på sin mammas residens.

Victoria Giuffres advokater ryter nu ifrån – och kallar prinsens beteende för ”kurragömma bakom kungliga väggar”.

Virginia Giuffre stämde prins Andrew förra månaden. Han är anklagad för att ha våldtagit Giuffre när hon var 17 år – kontakter som möjliggjorts genom prinsens vänskap med den sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein.

Men sedan dess har Andrew har hållit sig undan på sin mamma drottning Elizabeths residens Balmoral i Skottland.

De rättsliga dokumenten har hittills inte kunnat delges prinsen.

Enligt amerikansk lag måste man personligen delges en stämning i civila rättsfall. Prins Andrews advokater har hittills menat att det inte gått rätt till. 

Men efter en förfrågan från Virginia Giuffres advokater har högsta domstolen i Storbritannien nu meddelat att man kommer att vidarebefordra stämningsansökan till prinsen.

Den långa processen som gjort att Virginia Giuffres advokater tröttnat rejält. I en skrivelse till domstolen i USA skriver advokaten David Boies att det inte är meningen att det ska gå till på det här sättet, som han kallar ”kurragömma bakom kungliga väggar”, rapporterar New York Post. 

Prinsen allt mer oroad

”Miss Giuffre anser att hon redan meddelat prins Andrew, och ansvarig myndighet i Storbritannien har accepterat hennes förfrågan om att meddela honom”, skriver han vidare.

Den senaste veckan har det kommit rapporter om att prinsen blivit allt mer orolig för vilka konsekvenser stämningen ska få.

– Han är inte längre blasé och agerar som att allt är i sin ordning. Det har blivit en väldigt pressad stämning och det är en tydlig spänning i luften, säger en källa vid hovet till Mirror.

Se också: