Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsparets stiftelse startar kärleksfestival

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: /IBL / /IBL
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias Stiftelse är med och startar en kärleksfestival. 

Artister som kommer att uppträda är bland annat Darin, Loreen och Mikael Wiehe. 

– Festivalen är en festival för alla – i kärlekens tecken, säger Essi Alho, projektledare på Prins Carl Philip och prinsessan Sofias Stiftelse. 

Arrangören Let´s Make Love Great Again och samarbetspartnern Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse startar nu en festival – med syfte att samla människor kring ett budskap om kärlek, värme och gemenskap. 

Festivalen är gratis och kommer att äga rum den 11-12 augusti på Gärdet i Stockholm. 

Artister som spelar är bland annat Darin, Loreen, Mikael Wiehe, Maxida Märak och Kaliffa. Det kommer även att anordnas föredrag och konstutställningar. 

Enligt Essi Alho, projektledare på Prins Carl Philip och prinsessan Sofias Stiftelse, rimmar festivalens budskap med prinsessans hjärtefrågor. 

– Hat och mobbning på nätet är prinsessans Sofias ben kan man säga, eftersom hon har egna erfarenheter. Kärleksfestivalen, vars syfte är att lyfta samtal och kärlek empati och respekt mellan människor, passar väldigt väl med de vi arbetar för, säger hon.  

Festival i kärlekens tecken

Essi Alho berättar att stiftelsen just nu arbetar med kampanjen #viberättar – som riktar sig till barn och unga som blivit utsatta för något på nätet som inte känns okej. 

– Det är ett ganska hårt klimat på nätet, och speciellt för vår målgrupp som är barn och unga. Festivalen är en festival för alla – i kärlekens tecken, säger hon. 

I nuläget kommer prinsessan Sofia och prins Carl Philip inte närvara på festivalen, men representanter från Prinsparets Stiftelse kommer att finnas på plats för att sprida kunskap om kampanjen. 

"Vill skapa lokala aktiviteter"

Initiativtagaren bakom Let´s Make Love Great Again är Niclas Lagerstam, som sedan flera år driver musikfestivalen i Putte i Parken. 

– Med Let´s Make Love Great Again vill vi bidra med positiva bilder, events och möten. Vi ska skapa lokala aktiviteter över hela landet, i såväl idrottsklubbar som teatergrupper som andra verksamheter, säger han i ett pressmeddelande.