Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Madeleine skriver på en ny bok

"Vi får se, framöver, vad det kommer att bli. Ni kommer att få veta mer", säger prinsessan Madeleine.
Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Madeleine berättade om sina bokplaner i samband med att hon invigde ”Room for Children” på Southbank Centre i London.
Foto: Olle Sporrong

Prinsessan Madeleine planerar att göra författardebut.

I hemlighet har hon börjat skriva på en bok.

– För tillfället kan jag bara säga att det kommer att bli roligt, säger hon.

Prinsessan Madeleine kommer i framtiden inte bara att bära titeln prinsessa. Framöver kan också titeln som författare läggas till cv:t.

I hemlighet har hon nämligen börjat skriva på en bok.

Madeleine berättar själv om sitt projekt för Expressen efter att hon fått frågor om hur hon tillbringar dagarna i London, där hon bor med familjen.

– Det är inte så att jag inte gör något alls. Visst, jag är mycket med mina barn, men sedan har jag mitt Childhood-engagemang som tar en del av min tid. Och sen håller jag på med ett eget projekt, mitt bokprojekt.

Vad är det då?

– Jaa, säger prinsessan skrattande och säger hemlighetsfullt att hon inte kan säga något mer.

– Men det ligger inom barnboksvärlden. Så vi får se, framöver, vad det kommer att bli. Ni kommer att få veta mer.

Madeleine: "Det känns kul"

Prinsessan Madeleine berättade om sina bokplaner i samband med att hon invigde ”Room for Children” på Southbank Centre i London. Det är ett barnboksbibliotek med ett koncept som kommer från ”Rum för barn” på Kulturhuset i Stockholm.

"Det känns väldigt kul", säger prinsessan Madeleine om författarplanerna.
Foto: Olle Sporrong

Hon berättade då om vilken betydelse som litteratur haft för henne under barndomen:

– Böcker är verkligen något man kan uppmana att alla föräldrar sitter ner med sina barn, tar den stunden och läser en bok tillsammans.

Barnboksprojektet har kommit till på initiativ av prinsessan Madeleine och tidsplanen för projektet ligger på omkring ett år.

– För tillfället kan jag bara säga att det kommer att bli roligt. Det känns väldigt kul.

Inte ensam kunglighet

Prinsessan Madeleine är inte den första kungligheten att ge ut en bok. Prins Bertil har bland annat gett ut boken ”Prins Bertil berättar” ihop med författaren Lars Ekegren.

Så sent som 2016 gjorde även prinsessan Christina, kungens syster, debut som författare med faktaboken ”Dagar på Drottningholm” som handlar om Drottningholms slott. Boken skrev hon ihop med Carl Otto Werkelid.