Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Madeleine har sommarplaner i Sverige

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den fjärde juni lanseras prinsessan Madeleine sin barnbok ”Stella och hemligheten”. 

Nu kan Expressen berätta att prinsessan tar med sig både Chris och de tre barnen till Sverige för boklanseringen, och därefter blir familjen kvar i Sverige. 

– Planerna att de kommer till Sverige i början av juni för att sedan kunna stanna i Sverige över sommaren, säger hovets presschef Margareta Thorgren. 

När prinsessan Madeleine lanserar sin bok, den fjärde juni, i Sverige kommer både Chris O'Neill och prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne med.

– Ja, hela familjen kommer att komma till Sverige, säger Margareta Thorgren. 

– Det är också med anledning av Nationaldagen den sjätte juni. Prinsessan Madeleine och herr Chris kommer att närvara på nationaldagen på Skansen på kvällen. 

Hur det blir med Leonore, Nicolas och Adrienne är inte bestämt. 

– Hittills har de inte varit med, säger Margareta Thorgren. 

Men det ser ut att bli en längre tid i Sverige för familjen. 

– Just med tanke på långresor med tre små barn är planerna att de kommer till Sverige i början av juni för att sedan kunna stanna i Sverige över sommaren, säger Margareta Thorgren. 

Prinsessan Madeleine i Sverige i sommar

Sommarplanerna för familjen är däremot inte helt satta. Först ska Madde jobba med lanseringen av boken, sedan är det en del officiella programpunkter fram till midsommar. 

– Därefter är det ju sommar och då brukar prinsessfamiljen vara en längre period på Öland, Solliden, säger Margareta Thorgren.

Prinsessan Adrienne var i Sverige över julen

Minstingen Adrienne, som fyllde ett år den nionde mars i år, har redan hunnit tillbringa en hel del tid i Sverige. 

– Prinsessan Madeleine tillbringade en lång tid här i Sverige förra året, med anledningen av nedkomsten. Sedan har prinsessan och hela prinsessfamiljen varit på Öland, som de alltid är under sommarmånaderna, och sen har prinsessan Adrienne också tillsammans med sina syskon och mor och far varit här över jul, säger Margareta Thorgren. 

– Egentligen har hon varit lika mycket i Sverige som i USA, eftersom de flyttade dit augusti. 

Det första officiella framträdandet i Sverige lär bli just boklanseringen, ett bokprojekt som Madde berättade om redan för några år sedan. 

– Prinsessan har arbetat med boken, idén och tanken med boken under flera år. Nu kommer den att ges ut och det är ett ämne som prinsessan brinner för, säger Margareta Thorgren.