Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Sofia gav glans åt Samhalls gala

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Årets Eldsjäl, Joanna Halvardsson, fick pris av prinsessan Sofia på Visa vägen-galan.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU
Årets Eldsjäl, Joanna Halvardsson, fick pris av prinsessan Sofia på Visa vägen-galan.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU

På måndagskvällen delade prinsessan Sofia ut pris på Visa vägen-galan i Stockholm.

Priset går till dem som arbetar med att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

Bakom Visa vägen-priset står det statliga bolaget Samhall som har till uppdrag att skapa arbeten för människor med nedsatt arbetsförmåga. Priset har delats ut sedan 2008. 

Under en Sverigeturné har arton lokala vinnare korats i nio regioner. På måndagskvällen var dessa arton – nio arbetsgivare och nio eldsjälar – riksfinalister med chansen att bli riksvinnare under Visa vägen-galan i Stockholm.

Galan, som i år hade temat ”Att bli sedd”, leddes av Peter Jihde, och prisutdelare var SVT:s vd Hanna Stjärne och prinsessan Sofia.

https://www.instagram.com/p/BqYCeAElR9O/

Vinnaren: Det betyder absolut allt

Priset till Årets eldsjäl gick till Joanna Halvardsson, 30. Hon har Aspergers syndrom och bipolär sjukdom typ 2. Hennes ungdomstid kantades av psykisk ohälsa, psykiatrisk slutenvård och åtta självmordsförsök, skriver hon på sin hemsida.

I dag är hon framgångsrik bloggare, journalist och föreläsare som reser runt i landet och föreläser och delar med sig av sin historia för att påverka människors attityder om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. 

LÄS MER: Prinsessan Sofia sjuk – ställer in uppdrag

På Samhalls hemsida säger hon om priset:

– Det betyder jättemycket. Att få bekräftat att det man gör när man står och tjatar och berättar om samma saker hela tiden – att det faktiskt gör nytta. Det betyder absolut allt. 

Årets arbetsgivare blev Christian Kinch, vd för medicinteknikbolaget Bactiguard. Han fick priset för sitt inkluderande ledarskap och sitt arbete för mångfald i arbetslivet.

LÄS MER: Medarbetaren avslöjar: Så är det att jobba för Sofia