Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harry: Jag var omogen och fattade ett dumt beslut

Prins Harry anländer till domstolen i London.
Foto: VUK VALCIC/SOPA IMAGES/SHUTTERST / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Chelsy Davy och prins Harry 2007.
Foto: MATT DUNHAM / AP

Prins Harry säger att han var ”omogen” och ”fattade ett dumt beslut”, enligt New York Times.

Prinsen sade detta i samband med att han kommenterade uppgifter om att han skulle ha flirtat med en annan kvinna medan han dejtade Chelsy Davy.

Prins Harry har stämt Mirror Group Newspaper Limited eftersom han anser att mediehuset använde rent kriminella metoder för 140 artiklar publicerade mellan 1996 och 2010.

Harry anklagar mediehuset för att ha avlyssnat hans telefon. I prinsens skrivna uttalande om detta medger Harry att han begick misstag när han av och till dejtade Chelsy Davy från 2004 till 2011.

”Jag var omogen, tänkte inte igenom mina handlingar och fattade ett dumt beslut. Och alla mina misstag visades upp offentligt”, står det i prins Harrys skrivna uttalande.

Chelsy Davy och prins Harry 2007.
Foto: MATT DUNHAM / AP SCANPIX SWEDEN

”Hur kunde journalisterna känna till telefonsamtalet?”

Prinsen preciserar inte vilka ”misstag” han åsyftar, men han kommenterar två artiklar Mirror skrev i januari 2005 om att Harry skulle ha ”flirtat med en brunett” på en fest när Chelsy Davy inte var i samma stad. Rubrikerna var ”Harrys flickvän tänker ’dumpa honom’” respektive ”Chelsy är inte glad”.

Artiklarna hävdade att Chelsy Davy var ”rasande” på Harry och ”skällde ut honom” under ett telefonsamtal efter de två artiklarna publicerats.

”Eftersom vi bodde i olika länder utgjordes en stor del av vårt förhållande av telefonsamtal. Jag vet att jag ofta pratade med henne då eftersom det var en påfrestande tid för mig men jag minns inte vad hennes reaktion var”, skriver Harry och fortsätter:

”Så hur kunde journalisterna känna till telefonsamtalet?”

Rättegången pågår fortfarande i London.

Harrys miss i rätten – skyller på dottern 

Domarens irritation: ”Han vill förödmjuka”