Prins Harry: Drottningen tog tillbaka sin inbjudan

Kungliga experten Roger Lundgren om prins Harrys och Meghans intervju med Oprah Winfrey.
Harry och Meghan i intervju med Oprah Winfrey.
Foto: AIEX TODD / AVALON / STELLA PICTURES/AIEX TODD / AVALON AVALON
Drottning Elizabeth.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Oprah Winfreys intervju med Meghan och Harry har slagit ned som en bomb. 

Nu kommer ytterligare anklagelser mot hovet ut. 

I ett klipp som tidigare inte visats från intervjun berättar paret att en inbjudan från drottningen hastigt drogs tillbaka efter att det blev känt att de tänkt lämna sina plikter som kungliga, skriver The Mirror.  

Intervjun med Oprah, där Meghan bland annat berättar att hon haft självmordstankar men inte fick hjälp av kungahuset och att någon i hovet oroat sig över hudfärgen på sonen Archie, har skapat stor uppståndelse i Storbritannien. Intervjun visades natten till måndag, och under måndagseftermiddagen medverkade Oprah själv i en intervju i CBS News ”This Morning”. 

I intervjun visade Oprah tidigare osedda klipp – bland annat ett där Harry berättar att en inbjudan från drottningen drogs tillbaka efter att det blivit känt att de tänkte sluta som ”arbetande kungligheter”. Harry och Meghan hade firat jul i Vancouver när detaljer om deras planer kom ut i början av januari 2020.

– Min farmor hade sagt ”så fort du landar, kom upp till Sandringham skulle vi gärna ses och prata, kom och drick te, stanna på middag – det kommer vara en lång väg att köra och ni kommer att vara helt slut, säger Harry i klippet. 

Drottning Elizabeth skyllde på schemat

Så fort de landat i Storbritannien fick Harry dock ett meddelande från sin sekreterare, som skickat vidare ett meddelande från drottningens sekreterare. 

– Det stod i princip ”vänligen förmedla till Hertigen och Hertiginnan av Sussex att de inte kan komma till Norfolk. Drottningen är upptagen, hon är upptagen hela veckan”. 

När Harry senare ringt och frågat vad det var som hade hänt hade drottningen bara sagt att hon hade något i schemat som hon hade glömt bort, säger han i klippet. 

Meghan i omtalade intervjun: ”Jag ville inte leva längre”

Boris Johnson: Inga kommentarer om intervjun

Storbritanniens premiärminister säger att han inte kommenterar frågor som rör kungafamiljen.