Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Daniel sjuk – tvingas till snabb förändring

Kronprinsessan närvarade vid Sametingets öppnande i Lycksele
Kronprinsessparet.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Daniel har blivit sjuk.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT
Kronprinsessan Victoria.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessan Victoria i samband med Sametingets öppnande.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Kronprinsessparet skulle tillsammans ha besökt Lycksele under onsdagen, men kronprinsessan Victoria fick resa själv.

Prins Daniel har blivit sjuk, och valde att avstå från besöket.

– Prins Daniel har en lättare förkylning och mår rätt så bra. Men av respekt för deltagarna, och den situation vi är, i så tackade prins Daniel nej, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Under onsdagen ägde Sametingets högtidliga öppnande av den åttonde mandatperioden rum i Lycksele. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle ha närvarat, men i stället fick kronprinsessan besöka Sametinget själv.

Prins Daniel avstod från besöket i Lycksele och missar även de inplanerade besöken i Umeå och Skellefteå under torsdagen, då han blivit sjuk.

– Prins Daniel har tillsammans med kronprinsessan Victoria sett fram mycket emot att både delta under dagen i Lycksele och på länsbesök i morgon. Men då prins Daniel i går kände lättare förkylningssymtom avstod han från att delta i de här programpunkterna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren och tillägger:

– Eftersom det är en lättare förkylning tror vi inte att det kommer behövas några ytterligare förändringar i prins Daniels program.

Barnen sjuka under helgen

Trots förkylningen ska prins Daniel må bra. Enligt informationschefen Margareta Thorgren ska han ha avstått från att delta av respekt för de andra deltagarna.

Kronprinsessparet är dubbelvaccinerade mot covid-19, men ska ha testat sig för viruset när symptomen visade sig. Enligt Margareta Thorgren ska prinsessan Estelle och prins Oscar ha varit förkylda i helgen.

– Det är inget annat än en lättare förkylning. Det kom egentligen av att barnen var förkylda i helgen.

Riktar sig till svenskar i utlandet och internationella tittare.