Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oväntade vändningen om Meghans namn

Meghans pappa: ”Hon har inte förlorat mig, hon gav bort mig”
Hertiginnan Meghan omnämns som Meghan Markle av sin egen advokat i nya domstolsdokument.
Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och hertiginnan Meghan.
Foto: JACKSON LEE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Hon har kallat sig Meghan, hertiginnan av Sussex, sedan hon gifte sig med prins Harry.

Men i nya domstolsdokument omnämns hon återigen som Meghan Markle av sin egen advokat, rapporterar Newsweek.

När Meghan Markle gifte sig med prins Harry den 19 maj 2018 blev hon hertiginna av Sussex, och det är så hon har föredragit att titulera sig sedan dess. När hon och maken stämde paparazzi-fotografer som försökte fotografera sonen Archie med drönare listades de i stämningsansökan som ”prins Harry, hertigen av Sussex och Meghan, hertiginnan av Sussex”. Det är även så hon benämns på parets sajt Archewell.

Men när Meghans advokat Michael Kump nyligen lämnade in domstolsdokument relaterade till att hon stäms av sin syster har han skrivit ”Meghan Markle” där hennes namn ska anges. Advokatens vändning kring Meghans namn kan enligt Newsweek bero på att det stod ”Meghan Markle” i den stämningsansökan som Samantha Markle lämnade in den 3 mars.

Meghan stäms på 700 000 kronor

Samantha Markle har stämt sin halvsyster Meghan eftersom hon anklagar henne för att ha ljugit om sin familj och sin uppväxt under intervjun med Oprah Winfrey förra året.

Samantha Markle kräver ett skadestånd på drygt 700 000 kronor. Meghans advokater har kallat stämningsansökan ”grundlös och absurd”.

Meghans pappa Thomas Markle har uttryckt sin iver om att få vittna mot Meghan i rätten.

– Det skulle jag mer än gärna göra. I nästan fyra år har jag försökt att komma öga mot öga med Meghan och hennes rödtott till make i rätten. Jag skulle älska att få försvara min äldsta dotter, säger Thomas Markle på sin Youtube-kanal.

Meghan vann rättstvist – fick tolv kronor i ersättning