Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oprahs chock – efter Meghans anklagelser

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan
Prins Harry och Meghan under intervjun med Oprah Winfrey.
Foto: JOE PUGLIESE / AP TT NYHETSBYRÅN
Oprah Winfrey.
Foto: MARY ALTAFFER / AP

Oprah Winfreys intervju med Meghan och prins Harry slog ner som en bomb över världen.

Nu berättar tv-legenden själv om intervjun – och om hur förvånad hon blev över Meghans rasismanklagelser mot det brittiska hovet, skriver Daily Mail.

– Jag tänkte: ”Va? Ska du gå dit? Du går verkligen hela vägen”, säger Oprah Winfrey i en intervju med Talkshoplive.

I våras var hela världens blickar riktade mot Oprah Winfreys exklusiva intervju med paret Meghan och prins Harry, som nyligen lämnat den brittiska monarkin.

Redan innan intervju hade det spekulerats kring om paret skulle dela med sig av nytt skvaller om hovet och dess inbördes konflikter. Men trots detta var Oprah Winfrey oförberedd på att Meghan skulle komma med anklagelser om rasism mot den ingifta familjen – som enligt Meghan oroade sig för vilken hudfärg sonen Archie skulle få innan födseln.

– Jag träffade inte Harry eller Meghan innan, men jag sms:ade dem och sa att intention är väldigt viktigt för mig, så berätta för mig vad ni har för avsikt med intervjun, så att vi kan anpassa våra mål. Och vår delade intention var sanningen, säger hon i en intervju med shoppingnätverket Talkshoplive.

– De ville få berätta sin historia och berätta den på ett sätt som tillät dem vara så sanningsenliga som möjligt.

Oro för läckor

Då intervjun var förinspelad fanns det en stor oro för att några av de känslosamma svaren skulle läcka ut innan sändning, säger Oprah.

– När vi var klara med intervjun, som blev 3 timmar och 20 minuter lång, ställde jag mig upp och sa till teamet att vi alla vet vad som sagts. Jag berättade hur viktigt det är att vi kan lita på människor som precis delat med sig av det, och att jag hoppades att ingen skulle berätta för världen vad som hände. Vilket ingen gjorde. 

Donald Trumps nya känga mot Meghan

Ex-presidentens ord efter Harrys och Meghans omtalade intervju.
Så var prins Philips begravning