Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya bilderna på Estelle – på förstasidan med kungen

Prinsessan Estelle fyllde tio år den 23 februari, dagen till ära publicerade kungahuset en nytagen bild på födelsedagsbarnet.
Det svenska kungahusets tre generationer – kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.
Foto: Thron Ullberg / Kungl. Hovstaterna

Hovet överraskade med sin nya hemsida och glammiga bilder som speglar det nya kungahuset tidigare i veckan.

På förstasidan välkomnas besökarna av en bild på kung Carl Gustaf och hans tronföljare – kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Hovet lanserade en ny version av sin hemsida i tisdags. Den som ska vara mer lättillgänglig och anpassad efter dagens teknologi, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Syftet är att motsvara dagens och framtidens förväntningar på en webbplattform. Det ska fungera för alla, vare sig de besöker vår sida via en dator, mobil eller en läsplatta, säger hon.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessparet med barnen Estelle och Oscar, prinsparet och prinsessan Madeleine.
Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna

Den nya hemsidan består bland annat av ett stort bildarkiv och nya, glammiga bilder på kungahuset, men med den stora ändringen att flera av kungens barnbarn har tagits bort från hemsidan. Detta efter att kungen fattat beslutet om att utesluta prinsessan Madeleines och prins Carl Philips barn från kungahuset 2019.

Även prinsessan Madeleines make, Chris O'Neil, saknas från de nya bilderna då han tackade nej till en kunglig titel inför parets bröllop 2013 och han tillhör därför inte kungahuset.

Prinsessan Estelle klädd vackert i rosa.
Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria och prins Daniels son, prins Oscar.
Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna

Prinsessan tar mer plats

De barnbarn som ännu ingår i kungahuset är prinsessan Estelle och prins Oscar. De nya bilderna visar Estelle klädd i en rosa klänning och en silkesrosett, även känt som prinsessans signum, och prins Oscar klädd i en svart kostym och prickig slips.

Estelle tycks ha intagit en ny position i kungahuset och syns numera på förstasidan av hovets nya sajt tillsammans med kungen och mamma kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria visas upp klädd i en vacker långklänning, en tiara och en stor brosch med kung Carl Gustaf på.

De nya bilderna på kronprinsessan Victoria visar en ny, mer allvarlig look.
Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria.
Foto: Thron Ullberg / Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victorias stilresa genom åren

Kronprinsessan Victoria får ofta beröm för hennes klädstil, både i svensk och utländsk media.